"Yerel mimar, müteahhitleri işin içine alın.

Bu proje şehrin anayasası olmalı"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 50 bin konut projesinin lansmanına katılan İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, bu projenin Gaziantep için elzem bir proje olduğunu, desteklediklerini belirterek bir de uyarıda bulundu. Meriç, "Bu proje şehrin anayasası olmalı. Bir sonraki belediye başkanı değiştiği zaman değişmemeli" dedi. Meriç, dışarıdan gelen mimar ve müteahhitlerin projelerinin Gaziantep'te tutmadığını da belirterek, yerli mimar ve müteahhitlerin işin içine katılması önerisinde bulundu.

YEREL MÜTEAHHİTLER İŞİN İÇİNE SOKULMALI

Bu projede Gaziantepli mimar ve müteahhitlerin gözardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Melih Meriç, "Dışarıdan gelen mimarların projelerinin tutmadığı görüldü. Dışarıdan gelen mimarların projeleri takdir görmüyor. Gaziantepli mimarlar, yaşam tarzımızı bildiği için buna göre proje gerçekleştiriyor. Dışarıdan gelenler Gaziantep halkını tanımadığı için, aldıkları eğitim doğrultusunda projeleri tutmuyor. Bunu TOKİ başkanına söyledim. Buna dikkat edin, yereli bu işin içine katın dedim. Gaziantep müteahhitleri bu işin içinde olmalı dedim. Bununla ilgili gerek kamu ihale yasasında gerek TOKİ, düzeyinde bir iki çalışma yapılmasını talep ettim. Yerel müteahhitlerin işin içine sokulabilmesi için hükümet düzeyinde çalışmaların başlatılması gerektiğini hem TOKİ başkanına, hem büyükşehir belediye başkanına söyledim. İkisi de sözlerime destek verdi, kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞAHİN İÇİN İYİ BİR MİRAS OLUR

Bu proje için hayal diyen Melih Meriç, bu sözlerini TOKİ Başkanına da söylediğini belirterek, "İnşallah hayata geçer. Eksikleri giderilerek, Türkiye'ye örnek olacak yeni bir şehir oluşmasında ilkleri ortaya koyabilir. Sayın Fatma Şahin, bakanlık döneminden kalma diplomasideki başarısını TOKİ ve hükümet üzerinde ağırlığını koyarsa başarabileceğine inanıyorum. Şehrimize de büyük katkı sağlamış ve çocuklarına bırakacağı iyi bir isim olabilir" dedi.

SONRAKİ GELEN DEĞİŞTİRMEMELİ

'Bu proje şehrin anayasası olmalı. Bir sonraki belediye başkanı değiştiği zaman değişmemeli' diyen Meriç, "Asım Güzelbey, Ömer Can, Metin Özkarslı döneminde yapılan bir proje, plan, sonraki başkan döneminde değiştirilebiliyor. Ancak şehrin anayasası olursa anayasaya kimse dokunamaz" dedi. Meral KINACILAR