Çünkü Büyükşehir Belediyesinin kararıyla, İbrahimli bölgesindeki Şehir parkı yıkılıp imara açılacak ve buraya konutlar yapılacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nin, Büyükşehir Belediyesinin yol açmak için o bölge üzerinde arsaları bulunan şahıslara kamulaştırma bedeli ödememek için, büyük bölümünü konut ve ticari alana dönüştüreceği yerin İbrahimli bölgesindeki Şehir Parkı olduğu ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, "İbrahimli'de zaten az olan yeşilin ticari alana dönüştürülmesi doğru değil. Fatma Hanımın bu yanlıştan döneceğinden eminim."

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Melih Meriç, Çevre yolundan şehre bağlantı yapılacak yol üzerinde arsası olan kişilere kamulaştırma bedeli ödememek için, İbrahimli'deki Şehir parkının büyük bölümünün konut ve ticari alana çevrilmek istendiğini, buna önce önce itirazda bulunduklarını, itirazlarının reddedilmesi üzerinede bayramdan sonra mahkemeye gideceklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİRDE GÖRÜŞÜLDÜ

Melih Meriç, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.05.2014 tarih ve 161 sayılı kararı ile onaylanan Şehitkamil İlçesi, İbrahimli Mahallesi 21J ve 22J nazım imar paftalarında konut, ticaret ve yeşil alan nazım imar plan değişikliğine itirazda bulunduklarını hatırlattı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Belediyenin yol açmak istediğini ancak o yola gelen kısımda arsaları bulunan şahıslara belediyenin kamulaştırma bedeli ödememek için bu kişilere konut ve ticari alana çevrilecek olan parktan yer sözü verdiğini belirten Meriç, "Çevre yolundan şehre bağlantı yapılacak bağlantı yolu üzerinde şahısların arsaları var, Bu arsaların karşılığında parkın ortadan kaldırılarak ticari alan yapılacağını söyleyen Meriç, "Sırf belediyenin bütçesine katkı sağlamak için, başka bir ticari alan yapılarak takas edilmek istenmesi hukuka ve çevreye aykırı bir durum. Bu işin takipçisi olacağız. Mahkeme ve hukuk yoluyla bu işi takip etmeye çalışacağız" dedi. Fatma Şahin'in bu konuda hassasiyetle duracağına inandığını tekrarlayan Meriç, "İbrahimli'de zaten az olan yeşilin ticari alana dönüştürülmesi doğru değil. Fatma Hanımın bu yanlıştan döneceğinden eminim." dedi.