Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Selçuk İsmet Özcan'ın, trafikteki yoğunluğun azaltılması için sunduğu öneri destek buldu. Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, İşadamı Burhan Cahit Bingöl, Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Başkanı Hasan Basri Dündar, Özcan'ın Gaziantep’te 4 büyük fabrikanın işçi servislerinde mesai saatlerini değiştirmesi halinde, sabah ve akşam trafiğinin ciddi biçimde rahatlayacağı yönündeki önerisini mantıklı bulduklarını söyledi.

BARTIK: ÖNERİ GÜZEL

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Servisciler Odası Başkan İsmet Özcan'ın trafik yoğunluğunun azaltılmasına yönelik önerisine sıcak baktıklarını, Oda olarak bu konuda alınacak bir karara destek verip, katkıda bulunacaklarını söyledi.

TRAFİK AYNI SAATTE KİLİTLENİYOR

Bartık, personel ve işçi servislerinin mesai saatlerinin yeniden ayarlanması ve birbirine denk getirilmemesinin trafik yoğunluğunu azaltabileceğini belirterek, "Oda başkanının sözleri çok doğru. Organize'de sabahları inanılmaz yoğun bir trafik oluyor, patronlar gidiyor, beyaz yakalılar gidiyor, birde üstüne işçiler olunca trafikte ciddi bir kilitlenme oluşuyor. Bu öneri geliştirilirse, şehrin bütün trafiği açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

DÜZCE'DE YAPILDI

Fabrikaların vardiya saatleri de gözönüne alınarak bir düzenleme yapılabileceğini söyleyen Bartık, "Trafiğin rahatlaması için biz oda olarak bu konularda alınacak her türlü çözüme katkı sağlarız. Aslında bunun bir başka örneğini Düzce'de yaşamıştık. Ben Düzcede hastanede askerdim. Orada özellikle memurlar 08:0'de temizlikçiler 08:00'de gelince sorun çıkıyordu. Mesai saatleri değişti, memurlar gelinceye kadar temizlik elemanları işi bitiriyordu. Aksi halde birbirlerine aksatıyorlardı. Zaten çalışma saati 8 saat. Vardiyalar rahatlıkla ayarlanabilir. İstişare etmek lazım" diye konuştu.

ÇIKMAZ: DOĞRU ÖNERİ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Servisciler Odası Başkanı Özcan'ın önerisiyle ilgili "Doğru söylemiş, çok çok iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

BELLİ SAATLARDA TRAFİK ÇOK TIKANIYOR

İşçi ve personel servislerinin yarım saat arayla gitmesi halinde trafiğin rahatlayabileceğini söyleyen Abdulkadir Çıkmaz, "Hem Beylerbeyi tarafında hem Başpınar tarafında belirli saatlerde ve kavşaklarda trafik çok tıkanıyor. Servis saatleri ayarlanabilirse çok çok iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

BİRLİK OLARAK DESTEKLERİZ

Fabrikalarında kendi iç dinamikleri ile ilgili karar alınırken, görüşlerinin alınması gerektiğini, fabrika sahipleriyle görüşülüp mutabakat sağlanarak böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Çıkmaz, "Bizde böyle bir uygulamayı Birlik olarak destekleriz. Ben bu öneriyi çok mantıklı buldum. Şehrin trafiğinin rahatlaması açısından çok büyük faydası olur. Ortak bir akılla bu düzenlenebilir" diye konuştu.

BİNGÖL: CİDDİYE ALINMASI GEREKİR

İşadamı Burhan Cahit Bingöl, Servisciler Odası Başkanı İsmet Özcan'ın önerisini hoş bulduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Bingöl, "Halkla içiçe çıkacak kararlar hepimizi daha güzel günlere götürecektir. Ortak bir karar alınırsa hepimiz uyarız" dedi.

YAPILABİLİR BİR UYGULAMA

Vardiya sistemi iyi hesap edilerek, bu konunun masaya yatırılıp, iyi hesap edilerek hayata geçirilebileceğini söyleyen Cahit Bingöl, "Kentimizin trafik sorunu büyük aciliyet arzediyor. Oda Başkanının önerisi bence mantıklı ve güzel. Yapılabilir bir uygulama. Bu proje dikkate değer. Çok işadamı da buna uyar. Bu konuda yeterki adım atılsın" diye konuştu.

ÇOLAK: DENEMEKTE FAYDA VAR

Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Gaziantep Servisciler Odası Başkanı İsmet Özcan'ın önerisini güzel bir düşünce diye niteleyerek, "Denemekte fayda var. İşadamlarının da rızası olmalı. Onların rızası olması sağlıklı sonuç alınmaz. Dediğim gibi ben bu öneriyi beğendim, kafama yattı. Denemekte fayda var. Çünkü trafik sıkışıklığı devam ediyor. Çözümü konusunda herkesin fikirleri dikkate alınmalı. Ortak bir toplantıyla bu öneri ve diğer öneriler tartışılmalı, kentin faydasına ne uygunsa o hayata geçirilmeli. Birilerinin menfaati değil, kentin menfaati ön planda olmalı" diye konuştu.

DÜNDAR: TRAFİK RAHATLAR

Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, Servisciler Odası'nın önerisinin mantıklı olduğunu, düşünüldüğünde doğruluk payı olduğunu ve hayata geçirilirse faydasının görüleceğini söyledi. 'Servislerin şehir içindeki giriş ve çıkışları birbirine denk gelmeyecek şekilde ayarlanmalı' diyen Dündar, "Servis araçları çoğunlukla mesai saatlerine denk gelecek şekilde ayarlamıştır. Bu da trafik yoğunluğunu artırıyor. Bu uygulama yapılırsa, muhasebe gibi bankalarla direk temas halinde olan personeller dışında işçilerin mesai saati değiştirilebilir. Organize ve kentimizdeki trafik yoğunluğunun azaltılması açısından bu öneriyi olumlu buldum. Bu uygulama halk otobüslerini, şehir içi trafiği de rahatlatır" dedi.

ÖNERİ OLURSA DEĞERLENDİRİRİZ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise bu önerinin kulağa hoş geldiğini, ancak üzerinde görüşülmesi, tartışılması gerektiğini belirterek, "Biz Organizedeki işadamlarıyla işçilerin güvenli taşınmasıyla ilgili bir toplantı yapacağız. İşadamlarının fikirlerini alacağız. Ancak servis araçlarındaki mesai saatleri şu an için gündemimizde yok. İşadamlarının önerisi olursa değerlendiririz" dedi. Meral KINACILAR