Gaziantep'te okulların sorunları bitmiyor. Çocukları 3 bin 300 civarında öğrencisi bulunan 8 Şubat İlkokulu ve Ortaokulunda okuyan öğrenci velileri temizlik sorununa isyan etti. Tek temizlik görevlisiyle idare etmeye çalışan okulda tuvaletlerin muslukla ve camları kırık, öğrenciler çöplerin içinde teneffüslerini yapıyor.

VELİLER İSYANDA

ADEM GÜÇLÜ (VELİ)

"OKULUMUZDA CİDDİ MANADA GÜVENLİK AÇIĞI VAR"

"Gaziantep'te bulunan çoğu okulda olan sorunlar bu okulda fazlasıyla var. 45 derslikli bir okulda eğitim öğretim veriliyor, okulun 1 tane temizlik elemanı var. Okul yönetimi bu duruma ne yapsın? Eğitime ayrılan ödenek yok mu? Yetkililer bu duruma bir el atmalı. Okulumuzda temizlik sorunu var, bunlara bir çözüm bulunmalı. Sağolsun idaremiz 3-4 senedir bizden para toplamadı ama bu konulara da bir çözüm bulunmalı."

MEHMET TÜRKMEN (OKUL CİVARINDA KIRTASİYECİ)

" OKULLARDA TEMİZLİK VE GÜVENLİK SORUNU VAR "

"Bu okulun ne olduğu belli değil. Üç okul bir arada olmaz. Ortaokul, imam hatip ve ilkokul bir arada olmaz. Okulda öğretmen açığı var. Gaziantep'teki okulların genelinde temizlik ve güvenlik sorunu var. Bu okul da malum ana cadde üstü olduğu için öğrenciler kaçıyor, engel olamıyorlar kapı kapalı kalıyor, demirden atlıyorlar. Bu okula bir güvenlik görevlisi şart, okul için bir üst geçit yaptırılmalı, temizlik için eleman verilmeli okullara."

SERAP ÇEVİK (VELİ)

"OKULA GİREN ÇIKAN BELLİ DEĞİL"

"Okulumuza giren çıkan belli değil, okulumuzda güvenlik sorunu ve temizlik sorunu var. Çocuklarımız okuldan kaçıyorlar, okulun bir tel örgüsü yok, okulda güvenlik görevlisi olmadığından çocuklar kaçıyor." Haluk ŞAHİN