GTO Güzel Sanatlar Lisesi Çek Cumhuriyeti hareketliliğini tamamladı. GTO Güzel Sanatlar Lisesi, önceki yıllarda tamamladığı iki AB projesinin ardından Notes of Europe’nin çalışmalarına başladı. Bu tür projelerin öğrenci kazanımları açısından değerlendirilmesi gerektiğini tecrübe eden GTO güzel Sanatlar Lisesi, yeni projeden de çok ümitli.

START VERİLDİ

Notes of Europe projesinin katılımcıları; Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Estonya ve Romanya’dır. Projenin amacı müziğin evrensel diliyle farklı kültürleri buluşturup o kültürlere ait dillerin öğrenilmesi. Çok dilliliği hedefleyen Notes of Europe Romanya’nın Sibiu şehrinde start verdi.

2018 TARİHİNDE BİTECEK

İkinci aşama için katılımcı ülkeler Çek Cumhuriyeti’nın Vysoke Myto şehrinde bir araya geldiler. Konser hazırlıklarını ülkelerinde tamamlayan dokuz ülke Vysoke Myto’da konserler düzenledi. GTO Güzel Sanatlar Lisesi 6 Öğrenci ve 4 Öğretmenle Vysoke Myto’da batı ensturmanları ile Türk Müziği performansı sergilediler. 3 yıl sürecek proje kapsamında 35 öğrenci ve 30 öğretmen yurtdışına giderek çalışmalarda bulunacak. Çek Cumhuriyeti’nden sonra diğer ülkelerde de çalışmaların planlandığı Notes of Europe 01/09/2018 tarihinde son bulacak. HABER MERKEZİ