Gaziantep'te çalışan minibüs şöförleri dertli. Ücretsiz olarak yolcu taşımaktan dolayı sıkıntılı olan şöförlerin yeni derdi 65 yaş kartı alan Suriyeliler. Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Suriyelilerin 65 yaş üstü kartla otobüse binmelerine isyan etti. Çolak, "65 yaş kartları Suriyelilerin elinde. Suriyelinin elinden kartı aldığımızda biz parayla aldık diyorlar. Bu durum hakkında kartı aldığı yer hakkında gerekli şikayetimizi yapıp o şahsı mahkemeye vereceğiz" dedi.

BİR SURİYELİLERDEN PARA ALIYORDUK

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, ücretsiz olarak yolcu taşıdıklarını, 65 yaşındakilerin hepsini beleş taşımak zorunda olmadıklarını tekrarladı. Çolak, "Belediyemiz bize belli bir para versin öyle taşıyalım. Bugün ekmek fırınına iki gün üst üste giden vatandaş oradan parasız ekmek alamazken, biz bunları neden bedeva taşıyalım? Önceden bir sağlam para aldığımız hamballarla, Suriyeliler vardı şimdi onlarda yok Suriyelilere'de artık 65 yaş kartı dağıtılıyor. Bu nasıl dağıtılır anlamıyoruz. 65 yaş kartları Suriyelilerin elinde. Suriyelinin elinden kartı aldığımızda biz parayla aldık diyorlar. Bu durum hakkında kartı aldığı yer hakkında gerekli şikayetimizi yapıp o şahsı mahkemeye vereceğiz" diye konuştu.

EŞİT FİYAT VE ZAM İSTİYORUZ

Türkiye'nin hiçbir yerinde 50 kuruşa yolcu taşınmadığını, ama bizim belediyemizin bunu yaptığını söyleyen Çolak, "Bizi şuanda vatandaşlar tercih etmiyor beleşçiler tercih ediyor onlarıda istemiyoruz şöförlerimiz evlerine ekmek götüremiyor arabalarımız şuanda borç altında bankalar sürekli uyarı veriyor borcu olan araçlar takibe düşmüş durumda. Biz belediyemizden yardım bekliyoruz bu konuda eşit fiyat ve zam istiyoruz" dedi. Haluk ŞAHİN