Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan, Gaziantep'le ilgili dikkat çeken bir haber yaptı. Gaziantep'te imam hatip lisesinde öğretmenlik yapan bir imamın kız öğrencilerin okula gönderilmesiyle ilgili " Kızları okula gönderelim de fahişe mi olsunlar?" dediğini iddia eden Ayhan'ın bu haberini CHP Milletvekili Mehmet Şeker TBMM'ye taşıdı. Şeker konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soru önergesi sundu.

İŞTE O HABER

Gaziantep’te imam hatip lisesinde öğretmenlik yapan imamın kız öğrencilerin okula gönderilmesiyle ilgili söylediği sözler şoke etti. “Haydi Kızlar Okula” kampanyasını eleştiren ve kızların okula gönderilmesinin uygun olmadığını belirten Muzaffer C., Küçük Sanayi Camisi’nde verdiği vaazda, “Okula giden kızların baldır-bacak açarak erkek öğretmenleri tahrik ettiklerini” ve “kızların okula gönderilmesi ile fahişe olmaya teşvik edildiklerini” söyledi.

“KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM”

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, öğretmenlik yapan Muzaffer C'nin bu sözlerini sert bir dille eleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ekonomik güçlükler, ayrımcılık ve kızlara yönelik kısıtlamalar gibi çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen kız çocukları için kampanyalar düzenlediğini hatırlatan Şeker, “Bir öğretmenin okulları, okula giden kız çocuklarını en ağır şekilde yaftalaması bir arada var olamayacak iki durumdur.” diye konuştu.

“ERKEĞİN KARISINI DÖVMESİ CAİZ”

Muzaffer C'nin daha önce de “Erkeğin karısını dövmesinin Kuran’a göre caiz olduğunu” söylediğini hatırlatan Şeker, kişinin bir imam olmadığı ve söz konusu camide verdiği vaazların da izinsiz olduğunu belirtirken, bu durumun kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

KONUYU ERDOĞAN’A SORDU

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Şeker, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

1. Gaziantep’te bir imam hatip lisesinde öğretmen olarak çalışan Muzaffer C. hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaşmış herhangi bir şikâyet var mıdır?

2. Kız çocuklarının okullaşma oranlarının yükseltilmesine yönelik tüm kampanyaları ve çalışmaları baltalayan söz konusu kişinin toplumda infial uyandıran söylemleri karşısında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan/yürütülen herhangi bir inceleme/ soruşturma var mıdır?

3. Küçük Sanayi Cami’nde görevli bir İmam var mıdır? Var ise görevli imam, adı geçen şahsın insanları yaftalayan, zehirleyen açıklamalarda bulunmasına nasıl göz yummuştur? Yok ise, bu camiye bir imam atanması düşünülmekte midir?

4. Gaziantep Müftülüğü’nün açıklamasına göre adı geçen şahıs söz konusu camideki vaazlarını izinsiz olarak vermiştir. İsteyen herkesin, izin almadan, istediği camide aklına geleni söylemesi mümkün müdür? Bu alanda yasal, yönetimsel ya da denetimsel bir zafiyet söz konusu mudur?