Sarı otobüsler kendi aralarında durak sistemi oluştururken, mavi otobüslerde ise genel havuz sistemine geçilmesi hedefleniyor. Özel Halk Otobüsleri A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılınç, havuz uygulaması ile hem zarar eden, bağlı olan mavi otobüslerin verimli hale getirilmesinin hem de, erken geldin, geç geldin diye kendi aralarında kavga döğüş eden şoförlerin kavgasının bitmesinin amaçlandığını söyledi.

HERKES ZARAR EDİYOR

Mavi otobüsler kendi içlerinde havuz sistemine geçmeye hazırlanıyor. Dernek başkanı Ahmet Kılınç, diğer etkenlerin yanısıra raylı sistem ve dolmuşların büyümesinden de kaynaklanan nedenlerle çoğu aracın bağlı olduğunu söyledi. Kılıç, belediye ile yaptıkları görüşmelerde araçları belli sayıda hatlara çekerek, o hatlarda yoğunlaştıracaklarını ve o hatlarda çalıştaracaklarını belirtti. Kılınç, "Belediyenin bizimle beraber çalışılan hatları var. Hat ve güzergah düzenlemeleri, saat düzenlemeleri yeniden yapılacak. Hem araçlar verimli çalışacak hem de bu araçlar taşıdığı yolcu ile kendi giderlerini karşılayacak. Şu andaki konum olarak hem halk otobüsü, hem belediye otobüsü hem dolmuş aynı yerde çalıştığı için yolcu parçalanıyor. Yolcu parçalandığı zaman araçların giderlerini karşılayamıyor. Herkes zarar ediyor" dedi.

ONAY BEKLİYORLAR

Şu anda 25'in üzerinde halk otobüsünün bağlı olduğunu dile getiren Kılınç, "Geçmişte bütün hatlar iyiydi, ancak zamanla belediyenin çok iyiye sattığı hattı, taşıdığı yolcu sayısı en yüksek değerde olan hat bugün araba bağlamış durumda. Arabasının hattını satan oluyor. Havuz konusunda görüşmeler devam ediyor. Son aşamaya gelindi. Belediyeden onay bekliyoruz. Yeni havuz sistemiyle araçlar 1 ay içinde aynı km yapacaklar, aynı ortalama yolcuyu taşıyacaklar. Şoförler arasında erken geldin, geç geldin diye döğüş, kavga bitecek. Herkesin tekeri dönsün istiyoruz. Yeni sistemle birlikte araba yenilemeler yapılacak, son model arabalar alacağız" diye konuştu. Meral KINACILAR