Kent merkezine 10 km uzaklıktaki yeni yerleşim birimlerinden Yukarı Beylerbeyi Mahallesi'nin durumu içler acısı. 5-6 aydan buyana suları haftada bir, iki gün akan mahallede tek sorun bu da değil. Mahallenin ulaşım, park, sosyal tesis sorununun yanısıra, biten, hatta müdürü ve öğretmenleri bile atanan İmam Çoban İlköğretim okulunda eğitim-öğretim verilmemesi mahalle sakinlerinin sabrını taşırdı.

EN BÜYÜK SORUNLARI SU

Yukarı Beylerbeyi Mahallesindeki apartman sakinlerinin en büyük sıkıntısı haftada bir iki gün akan suları. CHP Şehitkamil eski Meclis üyesi Yaşar Dağdeviren defalarca GASKİ'ye gittiklerini, dilekçe verdiklerini, ancak sorunlarına bir türlü çözüm bulunamadığını söyledi. Dağdeviren, "5-6 aydan bu yana su kesintileri yüzünden apartman sakinleri perişan oldu. GASKİ'ye defalarca dilekçe verip, telefon açmamıza rağmen bir türlü sorun giderilemedi. Arıza var deniyor, geleceğiz deniyor ancak gelen giden yok" dedi.

KİRAYA ÇIKTILAR

Apartman yöneticilerinden Arif Uslu, GASKİ'ye arıza şikayetinde bulunduklarını belirterek, "Arıza var diyorlar. Tamam diyorlar, yapacağız diyorlar ancak çözüm yok. Su sorunu çözülmediği için apartmandan 3 kişi evini bırakıp kiraya çıktı. Önce elektrik sorunumuz vardı, o sorun bitti, su sorunu geldi. Doğalgaz bağlantı. Ancak su olmayınca nasıl çalışacak? Su olmayınca hayat duruyor. Mağdur durumdayız. Haftada bir iki gün akıyor, ondan sonra kesiliyor. Hatta çoğu zaman su geldiği zaman birinci kata çıkıyor, sonraki katlara çıkmıyor. Oradan, buradan su getirmeye çalışıyoruz. Nereye kadar? Yetkililerden su sorunumuza el atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLAR PARK VE OKUL İSTEDİ

Mahalledeki minik çocuklar ise, parklarına oyun grubu ve evlerine yakın olan milli eğitimde açık olan ancak hizmet vermeyen okullarına gitmek istediklerini söyledi. Minik çocuklar, "Sabah erkende uzak yerlerdeki Beykent, Beylerbeyi'ndeki okullara gidiyoruz. Buraya servis de gelmiyor. Otobüs de gelmiyor. Biz okulumuzun açılmasını istiyoruz. Parkımıza oyuncaklar istiyoruz" dediler.

ULAŞIM BÜYÜK SORUN

Mahallesi ulaşım konusunda da dertli. Hiç bir otobüsün girmediği mahallede, otobüse binmek için insanlar uzun bir yol katediyor. Otobüse binmek için işlek caddenin karşısına geçtiklerini anlatan mahalleli, kazaya da davetiye çıkardıklarını söyledi. Özellikle çocukların ve yaşlıların karşıya geçerken zorlandıklarını belirten mahalleli yetkililerden üst geçit istedi.

SICAK BİR EKMEĞE HASRETİZ

Mahallede ne bir fırın, ne bir kasap var. Mahalle sakinleri, "Sıcak bir ekmeğe hasret kaldık. Yemek yaptırmaya, ekmek almaya Beykent'e gidiyoruz. Buraya acilen bir sosyal tesis istiyoruz" dediler. Meral KINACILAR