TÜRKİYE Vodafone Vakfı tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen 'Vodafone Önce Kadın' mağazalarının ilki Gaziantep'te açıldı. Törene Gaziantep Vodafone Önce Kadın Mağazası Sahibi 43 yaşında, 4 çocuk sahibi Şermin Güçlü ev sahipliği yaptı. Atatürk Bulvarı üzerindeki mağazanın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve mağaza sahibi Şermin Güçlü katıldı.

SÜEL: 7 KENTTE FAALİYETE GEÇİLECEK

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, 7 kentte faaliyete geçirilecek mağazalar ile kadınların ekonomiye ve işgücüne katılımının teşvik edilmesini amaçladıklarını söyledi. Hasan Süel, açılacak mağazalarla kadınların iş dünyasına girmesinin kolaylaşacağını ifade ederek, "Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda geçen yıl ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi'nin üç ana bileşeninden birini, toplumsal gelişim için yaptığımız sosyal yatırımlar oluşturuyor. Bu kapsamda, ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda, uzun vadeli projeler geliştirip hayata geçiriyoruz. Kadınlar, sosyal ihtiyaçlar haritamızın en önemli odağını oluşturuyor" dedi.

EŞİT KONUM ÇOK ÖNEMLİ

Süel, "Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi, güçlü bir toplum ve güçlü nesiller için kadının ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bugün burada, bir sosyal iş modeli olarak tasarladığımız 'Vodafone Önce Kadın' programı kapsamında kadının ekonomideki gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım daha atıyoruz. Yatırımcısı dahil tüm çalışanlarının kadınlardan oluştuğu 'Vodafone Önce Kadın' mağazalarını yurt çapında hayata geçiriyoruz" diye konuştu.ŞAHİN: KADINLAR SAHAYA İNSİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise güçlü toplumun, güçlü kadınların artmasıyla meydana geleceğini kaydederek "Büyüyen Türkiye'nin sesi; kendine güvenen, ekonomik bağımsızlığını kazanmış, sosyal hayatın içerisindeki öncü kadınlarımız olacaktır. Türkiye'nin değişiminde önemli bir rol oynayacak olan 'Vodafone Önce Kadın' programı, daha çok kadının sahaya inmesine yardımcı olacaktır. İnanıyorum ki, bu başarılı proje kadınlarımızın emeğini, ekmeğini büyüterek diğer kurumlara örnek teşkil edecektir" diye konuştu.

MÜŞTERİ DOSTU TASARIM

“Vodafone Önce Kadın Mağazaları”, Vodafone’un global tasarım standartları doğrultusunda dekore ediliyor. Sıcak, samimi ve müşteri dostu bir ortamın sunulduğu mağazalar; Teknoloji Alanı, Canlı Cihaz Deneyim Alanı, Vodafone Çok Satanlar Masası, Vodafone Red Alanı, Tarife Alanı, FreeZone Alanı ve İnternet Alanı gibi özel bölümlerden oluşuyor. Engelli bireylerin kolayca girebileceği ve rahatça alışveriş yapabileceği şekilde tasarlanan mağazalarda, kâğıt ve enerji tasarrufuna yönelik uygulamalar da yapılıyor. Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nın tüm çalışanları, Vodafone tarafından özel olarak eğitiliyor. HALUK ŞAHİN