Son haftalarda kendilerine yakışmayan puanlar kaybettiklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ’un savunmada ki bel kemiği Cihan Can, strese girdikçe mantıklı düşünemediklerini söyledi. Bu hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kahramanmaraşspor maçından galibiyetle ayrılmaları gerektiğini kaydeden Can, elde edecekleri 3 puanla rahatlayacaklarını belirtti.

STRESE ETKİLİ OLDU

Genç bir takım olduklarını ve son haftalarda strese girdiklerini ifade eden kaptan Cihan Can, “Kazanmamız gereken maçlarda galip gelseydik belki yüzde 80 ligde kalmıştık. Geçen hafta kendi evimizde oynadığımız Manisaspor maçına baktığımızda rakibin net pozisyonları vardı ama bizimde vardı. Yakaladığımız penaltıyı kaçırdık ondan sonra Manisa golü buldu ve geri çekildi. Tabi ataklar yaptık golü bulamadık, direkten dönen topumuz oldu. Artık streste etkili olduğu için mantıklı düşünemedik çok hata yaptık belki son vuruşlarda, paslarda neticede mağlup olduk” dedi.

HERŞEY ELİMİZDE

Bu hafta sonu deplasmanda Kahramanmaraşspor ile oynayacaklarını belirten Can, “Umut ediyorum bu hafta galip geldikten sonra diğer rakiplerimizin durumlarına bakacağız. Alt sıralardakilerin de puan kaybettiğini düşünürsek yüzde 80 ligde kalma durumumuz devam edecek. Belki de bu ligin en zor maçını oynayacağız. Tabiri caizse hani çıkıp Maraş’ı da yenemeyeceksek ligde kalmamızın bir önemi yok. O yüzden çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu Maraş olur başka bir takım olur. Rakibimize düşmüş gözüyle bakmadan mücadele etmek zorundayız. Dört maç kaldı, baktığımızda Maraş’ın bir iddiası yok belki en rahat takımlardan birisi. Sonra İstanbul Büyükşehir ile oynuyoruz. Şampiyonluğa oynayan bir ekip, son iki maçımızda Tavşanlı ve Fethiye onlarda düşme hattında olduğu için her şey kendi elimizde ilk önce Maraş maçını kazanıp ondan sonra yolumuza bakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU