Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıtlarının son gün olması sebebiyle Gaziantep'te kayıt yaptırmak isteyen yüzlerce öğrenci kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sabah saatlerinde sıraya giren öğrenciler arasında zaman zaman izdiham ve tartışmalar yaşanırken, tek bir AÖF bürosunun Gaziantep'e yetmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

İkinci tercihlerden sonra boşta kalmak istemeyen bir çok öğrenci ve dikey geçiş yoluyla iki yıllık diplomasını dört yıllık yapmak isteyen öğrencilere birde yeni bir bölüm okumak için dört yıllık lisans mezunları katılınca Gaziantep'teki AÖF bürosunda uzun kuyruklar oluştu. Kayıtların son gününde isyan eden öğrenciler sabah saatlerinden beri sıra beklediklerini ve tek bir AÖF bürosunun Gaziantep için yetmediğini, kuyrukta zaman zaman kavgaların olduğunu dile getirdiler.

İŞTE BEKLEYEN ÖĞRENCİLERİN İSYANI

YAKUP KILINÇ (DİKEY GEÇİŞ ÖĞRENCİSİ)

"BU KUYRUĞUN BİR UCUNDAN BİR UCUNA TAKSİ 15 TL YAKAR "

"Şu anda 2. Üniversite kaydı için buraya geldim dün saat sabah 10'da geldim, işimi halledemedim. Tekrar bu sabah saat 7.30 da geldim 6 saate yakın oldu hala bekliyorum. Önümde 110 kişi var daha. Bugün dikey geçişlerin son günü olması sebebiyle 710 kişiye sıra verildi. Görevliler buraya geldi bize hitaben bu kuyruğun bir ucundan bir ucuna taksi 15 TL yakar dediler. 29 Eylül'de başlayan kayıtlar normalde 15 Ekim'de bitecekti bu süre uzatıldı 2 gün kayıtlar için yani mazeretli kayıtlar için ayın 17'si son."

KABİL TADİK (DİKEY GEÇİŞ ÖĞRENCİSİ)

"KOSKOCA GAZİANTEP'TE BİR TANE AÖF BÜROSU OLMAZ "

"Geçen gün geldim burada sıra bekledim sıra gelmedi. Bugün sabah saat 6.30'da geldim sekiz saate yakındır sıradayım, hala bekliyorum. Koskaca Gaziantep'te bir tane AÖF bürosu olmaz olursada işte böyle sıra olur. Dikey geçiş için iki gündür sıradayım hala bekliyorum. Nüfusu 2,5 milyon olan Gaziantep'te bir tane AÖF bürosunun olması sıkıntılı bir durum. Kuyrukta zaman zaman kavgalarda oluyor."

NİHAT AYDIN (İKİNCİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ)

"BURADA NORMALDE KAYIT YAPTIRIRKEN DE ÇOK SIRA OLUYOR "

"Öğretmenim, çalışıyorum okuldan izin alarak geldim sabahın saat 8'inden beri bekliyorum. Son gün olması nedeniyle 700 kişiyi kesin alacaklarını söylediler o yüzden bekliyorum. 6 Saattir sıradayım böyle giderse dahada beklerim. Koskoca Gaziantep'te bir tane açık öğretim bürosu olmaz. Burada normalde kayıt yaptırırken de çok sıra oluyor. Yetkililer buna bir çözüm bulmalı." Haluk ŞAHİN