Gaziantep Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu, Nilüfer Ümmügülsüm Kız Yurdu öğrencilerinin sıkıntısı büyüyor… Yüksek kiralar yüzünden kız yurdunda kalmak zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler çevre yolu ve otoban tarafından olan yurt yüzünden sözle tacize uğradıklarını iddia etti. Önceki akşam yurt önünde tepki eylemi yapan öğrenciler, "Yurt şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Her türlü desteğe ihtiyacımız var. Bu ilk değil geçen dönemde bu şekilde şikayetler oldu. Lütfen olumlu sonuç almamıza yardım edin" çağrısını yaptı.

İŞTE ÖĞRENCİLERİN YAŞADIKLARI

KARATAŞ'A GİTMEK ZORUNDA KALDIK

"Gaziantep Üniversitesi KYK Nilüfer-Ümmügülsüm Kız Yurdu öğrencileriyiz. Geçen sene bizlere yeni yurt yapılacağı bilgisi verildi ve bu yurdun kampüsümüze uzak olduğunu öğrendik. Kalmış olduğumuz Gaziantep Üniversitesi Kampüsündeki yurdun depreme dayanıklı olmadığını bu sebeple Karataş bölgesinde bulunan yurda geçmek zorunda olduğumuz söylendi. Eski yurdumuz 130 TL iken bu yurt 228 TL. Kalmış olduğumuz yurt bu paranın hakkını hiçbir şekilde vermemekte"

UYGUN BİR YAPIYA SAHİP DEĞİL

"Yeni açılan yurdun geçen dönem sadece 2 bloğu aktıif haldeydi. Yeni öğretim yılında ise bütün bloklar aktif halde kullanılmaya başlandı. Bu yurdun planı ise ev şeklinde tasarlanmıştır. 3 oda, bir salon, bir banyo, bir lavabo, çalışma odası ve küçük bir kiler. Buradan da anlaşılacağı gibi öğrencilere uygun olmayan bir yapıya sahip"

OTOBÜSLER BÜYÜK SIKINTI

"Parmak okuma sistemi hala gelmediği için yurt hiçbir düzene sahip değil. Bu hem bizi, hem de yönetimi olumsuz şekilde etkiliyor. Derslere gitmekte zorlanıyoruz. Tramvay geçen dönem gidiş ücretsiz olarak ulaşımımızı sağlıyordu. Artık öyle bir imkanımızda olmayacakmış. Tramvay yolu tamiratta olduğu için belli bir mesafeyi yürüyüp oradan otobüs beklemek zorunda kalıyoruz ve otobüslerin içi tıklım tıklım olduğu için binemiyoruz. Aramızda ikinci öğretim olan arkadaşlarımız ise daha da mağdur duruma düşüyor."

ASANSÖRLER BOZUK

"Üst katlara sıcak su pek fazla gitmiyor. 14. Katta kalanlar ilk katlardaki banyoları kullanmak zorunda kalıyor. İki tane asansör var yük asansörü çok sıklıkla bozuluyor. Diğeri ise bir tane olduğu için odalarımıza inip çıkarken çok sıkıntı çekiyoruz"

SÖZLÜ TACİZLER

"Yurt mevki olarak çevre yolu-otoban tarafında bu sebeple sözle taciz gibi olaylar kaçınılmaz oluyor. 6 tane blok var yurtta. 6 bloğu tek bir kişi idare demeyeceği için yurdun 3 bloğu Nilüfer, 3 bloğu Ümmügülsüm olarak düzenlendi. 2 blokta çıkan yemekler haliyle farklı oluyor bu durumda eşitsizlik var.

YEMEK İÇİN SAATLERCE SIRADAYIZ

"Yemekhane ve kantin bu iki yurtta birer tane olduğu için saatlerce sıra kuyruğunda bekliyoruz. Yemekler erken saatte bittiği için aç kalıyoruz. Kahvaltıda ise pek fazla çeşit yok sıra beklediğimizden dolayı kahvaltı kalmıyor ve burda da aç kalıyoruz. Ev kiraları yüksek meblağda olduğu için eve de çıkamıyoruz. Ama yurt şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz her türlü desteğinize ihtiyacımız var. Bu ilk değil geçen dönemde bu şekilde şikayetler oldu haber olarak yer aldık lütfen olumlu sonuç almamıza yardım edin" HABER MERKEZİ