Ani bastıran yağışlar kentimizde hayatı felç etmeyi sürdürüyor. Şehir merkezinin ardından yağışlar dün de Organize Sanayi Bölgesi ve Ortadoğu Fuar merkezini vurdu. Öğleden sonra aniden bastıran yağış nedeniyle Organizede fabrikalar sular altında kalırken, bu arada tren rayları çöktü ve kullanılamaz hale geldi. Domotex Halı Fuarı'nın yapıldığı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nin bir bölümü de suya teslim oldu. Yaklaşık 10 Firmanın yer aldığı standt’larda bulunan halılar, çatıdan akan sular nedeniyle sergiden kaldırıldı.

Son yağışlar kentimizin altyapı sorununu da gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz Cumartesi günü yağan yağmur ve ardından gelen dolu bir kişinin ölümüne neden olurken, çok sayıda ev ve işyerini de sular altında bırakarak maddi hasara neden olmuştu…

ORGANİZE VE OFM ETKİLENDİ

Dün öğleden sonra aniden bastıran yağmur, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde stand açan bir çok firmayı mağdur etti. Fuar alanının çatısından akan yağmur suları onlarca firmaya mağduriyet yaşattı. Öte yandan yağışlardan bir başka etkilenen bölge ise Organize Sanayi Bölgesi oldu. Yolların yanısıra birçok fabrikanın zemin katını sular basarken, Organizede yaşam bir süreliğine durdu.

TREN YOLU ÇÖKTÜ

Yağan yağmur nedeniyle oluşan seller Organize Sanayi bölgesindeki tren raylarını da tahrip etti. Sel suları nedenile rayların altında çökmeler meydana gelince, raylar kullanılamaz şekle dönüştü. Karşılıklı iki hatlı rayların bulunduğu bölgeden geçen sel sularının yarattığı tahribatın biran önce tamir edilerek, tren ulaşımına açılması bekleniyor.