Gaziantepspor ile sezon bitiminde sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli file bekçisi Zydrunas Karcemarskas’ın Antalyaspor ile prensip anlaşmasına vardığı iddiası şaşkınlık yarattı.

İŞTE YAPILAN O HABER

Kırmızı – siyahlı takımdan sezon sonu itibarıyla kesin ayrılacağı gözüyle bakılan Litvanyalı eldivenin Dünya yıldızı Eto’o nun da formasını giydiği Antalyaspor’a yakın olduğu belirtiliyor.

Gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapan Antalyaspor’un ilk transferini tamamlandığı bilgisi alındı. Kadrosunda Rais M'Bolhi (rai embolhi), Saso Fornezzi ve Ozan Evrim Özenç gibi isimlere yer veren Antalyaspor, kale için yeni bir isimle el sıkıştığı iddia ediliyor. Kadroda bulunan 3 kaleciden beklenen verimi alamayan Jose Morais'in raporu doğrultusunda kaleci arayışlarına başlayan Kırmızı-Beyazlılar, sezon sonu Gaziantepspor'la sözleşmesi sona erecek Zydrunas Karcemarskas’la (prensip anlaşmasına vardığı belirtildi.

PEŞİNAT ALINDI

32 yaşındaki deneyimli kaleciyle el sıkışan Kırmızı-Beyazlıların, Litvanyalı kaleciye peşinat için bir miktar ödeme yaptığı da gelen haberler arasında yer aldı. Başarılı file bekçisi için Galatasaray, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un ilgilendiği de öğrenildi, en istekli kulübün Konyaspor olduğu gelen haberler arasında yer aldı. Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın ısrarla istediği Milli kaleci için Antalyaspor adına Menajer Metin Korkmaz'ın devreye girdiği ve transferi bitirdiği ifade edildi. 6.5 sezondur Gaziantepspor formasını terleten başarılı eldiven, 166 maçta 197 golü kalesinde görürken, 59 maçta da kalesini gole kapatmayı başardı.

GAZİANTEPSPOR’UN TEKLİFİNE SICAK BAKMADI

Gaziantepspor'da yeni sözleşme görüşmesi yapılan Karmarskas'la ilgili henüz sonuç alınamadı.

Bu sezonun Süper Lig’deki en başarılı kalecilerinden biri olan Karcemarskas’ın ismi bir süredir transferde anılıyordu. Antalya ve Osmanlı’nın kadrosuna katmak istediği 32 yaşındaki eldivenin sözleşmesi bitiyor. Karcemarskas’ın Gaziantepspor yönetimiyle yaptığı görüşmede 3 yıllık sözleşme, yıllık 1 milyon Euro net ücret istediği öğrenildi. Yönetimin ise bu öneriyi kabul etmediği ve yeniden görüşmek için masaya oturulacağız öğrenildi.

A.SERDAR ÖZEKŞİ