MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bundan sonra başbuğ değil, ülkücü ortak aklı temsil eden genel başkan aranması gerektiğini söyledi.

Konya'da bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Ümit Özdağ, MHP’nin iktidara hazırlanması gerektiğini söyleyerek, “Bütün organlarla iktidara hazırlamak zorundayız ve bütün organlarıyla iktidara hazırlanan bu partinin Türk milletinin önüne bir iktidar projesiyle çıkması gerekiyor. Türk milletini heyecanlandırması gerekiyor. Türk milletine iktidara yürüdüğünü göstermesi gerekiyor. Milliyetçi hareketin iş ve aş anlamına geldiğini, Milliyetçi hareketin yurtta sulh cihanda sulh anlamına geldiğini göstermesi gerekiyor” dedi. İktidara gelmek için değişime genel başkanlıktan başlamak gerektiğini belirten Özdağ, "Başbuğ Türkeş Hakk'a yürüdü. Kim diyor ki Türkeş partiyi hiç iktidara taşımadı. O mücadelenin sonunda biz iktidara geldik. Ancak bundan sonra Başbuğ aramamalıyız. Bundan sonra ülkücü ortak aklı temsil eden genel başkan aramalıyız. Bir genel başkanımız olmalı ve genel başkan da partiyi iktidara taşımakla mükellef olmalı. Eğer partiyi iktidara taşıyamazsa başarısızdır, istifa etmelidir" dedi.

BU KELİMELERİ ÇIKARACAĞIZ

Ümit Özdağ genel başkan olursa partiyi nasıl yöneteceğini de açıkladı. Özdağ, "Parti içi demokrasi en yüksek değerlerden biri olarak göreceğiz. Kendi lügatımızdan ihanet ve hain kelimelerini çıkartacağız. Her ülkücü hayatında bir kez hain oluyor. Her can ölümü tadıyor her ülkücü de ihaneti tadıyor. İhanet hainlik yok" dedi. İHA