Yüzü maskeli kişiler tarafından silahla vurulan ve işyeri soyulan kuyumcu 26 yaşındaki Şahin Demir hayatını kaybetti… Demir'in hayatını kaybettiğini duyan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Demir gözyaşları arasında toprağa verildi. Diğer üzücü gelişme ise, Demir'in işyerinde kameraların çalışmadığının tespiti oldu. Bu durum kayıplara karışan soyguncuların bulunmasında polisin işini zorlaştırırken, Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, esnafı kamera konusunda uyardı.

OLAY NASIL OLDU ?

Önceki gün Gazikent'te Belkıs Mahallesi'nde meydana gelen olayda 19 Nolu Cadde üzerindeki kuyumcuya gelen yüzleri maskeli kişiler ellerindeki pompalı tüfeği işyeri sahibi Şahin Demir'e (26) doğrultarak, altınları uzattıkları poşete doldurmasını istedi. İddiaya göre, Şahin Demir altınları doldururken bir yandan da maskeli soyguncularla tartışmaya başladı. Tartışma sırasında elinde pompalı tüfek bulunan ismi öğrenilemeyen şüpheli Demir'e ateş etti. Yaralanan Demir yere yığılırken, şüpheliler ise poşetteki altınları alıp, hızla olay yerinden uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise kuyumcuda inceleme yapıp, işyeri ve çevresindeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Polis, görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgileri doğrultusunda bölgede şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

KUYUMCU KURTARILAMADI

Göğsüne isabet eden saçmalarla yaralanan kuyumcu Şahin Demir ise silah sesini duyanların çağırdığı ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Ancak doktorların müdahelesine rağmen kurtarılamadı.

600 GRAM ALTIN ALMIŞLAR

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, yüzleri maskeyle gizlenmiş 4 kişi tarafından, öldürülen ve işyeri soyulan genç kuyumcu Şahin Demir'in işyerinde kameraların çalışmadığının tesbit edildiğini söyledi. Kar maskeli kişilerin kuyumcu dükkanından 600 gram altın çaldıklarını söyleyen Sedat Özdinç, "Kar maskeli 3 kişi içeriye girmiş ve kuyumcuyu hem vurmuşlar hem de 600 gram altınını almışlar. Bir kişinin de dışarıda gözcü olarak beklediği tahmin ediliyor. Olayın en kötü yönü şu. Kuyumcu dükkanındaki kameralar çalışmıyormuş. Tek başına çalışıyor. Emniyet soyguncuları yakalamakta zorlanıyor. Çünkü bir delil yok" diye konuştu. Genç kuyumcu Şahin Demir'in 3-4 yıllık kuyumcu olduğunu belirten Sedat Özdinç, "Çocuğa yazık oldu. Esnafımızı uyarıyorum. Kameralara önem versinler" dedi. HABER MERKEZİ