Şahinbey Belediyesinde dün çok tartışılacak ve araştırılacak bir karar kafaları karıştırdı. Daha önce Şahinbey'in CHP'li üyelerinin de onay verdiği bir maddenin Büyükşehir'den değiştirilerek geri gelmesi üzerine kıyamet koptu. CHP'li Hasan Türk, "bu işte bir film dönüyor"diyerek, bazı çevrelere rant sağğlandıını ileri sürdü. Cuma Güzel ise bu değişikliğin Büyükşehir'in bir kaynak sağlamak istemesii üzerinde olduğunu söyledi. Osman Toprak söz konusu tartışmanın adresi olarak gösterilen Gazi Danışmanlık konusunda yaptığı konuşmada, bahse konusu plan deişikliği yapılan mülkiyetin Büyükşehir belediyesinden gazi danışmanlığa geçmiş değil, tam tersi Gazi danışmanlıktan büyükşehir belediyesine hibe edildiğini ileri sürdü.

2. Olağan meclis toplantısı belediye başkan vekili Kurt Ali Kılçık başkanlığında yapıldı. Gündemde olan 9 maddenin 8’i oy birliğiyle bir madde ise CHP ve MHP’li üyelerin red oyu kullanması ile oy çokluğuyla kabul edildi. Meclise CHP meclis üyesi Hasan Türk’ün sözleri damgasını vurdu. Türk meclis üyelerinin maddeler hakkında bilgi sahibi olmasını istedi. CHP’li Türk “Bizler CHP grubu olarak bir maddeye hayır oyu veriyorsak Ak partili ve MHP’li arkadaşlarımın o madde ile ilgili çalışma yapmaları gerekiyor. Sadece burada el kaldırmalarını istemiyorum o madde ile ilgili bilgi sahibi olsunlar vakıf olsunlar" dedi.

GEREKİRSE DAVA AÇARIM

Meclis gündeminin 4. Maddesi olan “ Yamaç tepe mahallesi 19j-1b ve 20j-4c paftalarına uygulama imar planı değişikliği teklifine” CHP’li meclis üyesi Hasan Türk itiraz etti . Söz konusu maddeyi 6 ay önce onayladıklarını maddenin değiştirilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi ve bu madde ile kişiye dayalı rant olacağını iddia etti.

6 AY OLMADAN TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Türk, “Ben bu konuya vakıfım bu alan imara açılırken ben o komisyondaydım. Cuma başkanım da komisyon başkanıydı. Biz araziye gittik , komisyonda görüştük emek verdik. Ancak, 6 ay olmadan bu madde tekrar geldi, plan değişikliği yapılıyor, şu oluyor bu oluyor. Ne oldu ne değişti. Arazi değişmedi, Büyükşehir belediyesinin malı değişmedi. Orada özel mallar var, bu mallar kimin malı kime istinaden yapılıyor ? Herkes buna vicdanlı davranmalı. Ben oranın planı yapılırken vicdanım rahattı ama şuan bir vicdansızlık var bir yanlış var. Buna Ak parti meclis üyeleri de oy vermemeli iyi düşünmeli. Çünkü burada bir vicdansızlık var, yanlış var.

ÇALIŞMA YAPIN

Meclis üyelerinin maddeler hakkında bilgi sahibi olmasını isteyen Türk sözlerine, “Bizler CHP grubu olarak bir maddeye hayır oyu veriyorsak Ak Partili ve MHP’li arkadaşlarımın o madde ile ilgili çalışma yapmaları gerekiyor. Sadece burada el kaldırmalarını istemiyorum o madde ile ilgili bilgi sahibi olsunlar vakıf olsunlar. Burada sadece oylama yapılıyor , Kabul edenler, etmeyenler bu doğru değil. Bu maddeyi oylarsanız, el kaldırırsanız ciddi bir vicdansızlık olur" şeklinde devam etti.

GÜZEL CEVAP VERDİ

CHP meclis üyesinin sözleri üzerine söz alan Ak parti meclis üyesi Cuma Güzel, Hasan Türk’e cevaben, "“Bu madde el birliğiyle, oy birliğiyle geçen bir projeydi. Ben bundan dolayı teşekkür ederim ama burada şahısa yönelik bir çalışma yok. Burası Büyük şehir belediyesinin kendi mülküdür. Tabiki Büyükşehir belediyesi Gaziantep’e hizmet ediyor. Bunun içinde bir kaynak oluşturması gerekiyor bundan dolayı yapıldığını düşünüyorum.”

KİREÇ: NELER OLUYOR ?

CHP meclis üyesi Yılmaz Kireç Büyükşehir belediyesinin mülkü olan araziyi gazi danışmanlığa verdiği şeklinde duyumlar aldıklarını söyledi. Kireç, “Büyükşehir belediyesinin burayı gazi danışmanlığa verdiği türünden duyumlar alıyoruz bu nereden çıkıyor. Büyükşehir belediyesinin mülkü olan birşeyi gazi danışmanlık şirketine vermek oradaki vakıf malını bir peşkeş çekme pozisyonu mu ? Neden Büyükşehir belediyesi satmayacakta , gazi danışmanlık şirketi satacak” dedi.

TOPRAK BİLGİ VERDİ

CHP meclis üyesinin iddiaları üzerine söz hakkı isteyen Ak parti meclis üyesi Osman Toprak , söz konusu yerin gazi danışmanlık şirketine ait olduğunu ve Büyükşehir belediyesine hibe ettiğini vurguladı ve sözlerinden dolayı CHP’li üyeleri kınadığını söyledi. Toprak “Burada şehircilik ilkelerine, planlama ilkelerine aykırı herhangi bir işlem yapılmıyor. Plan bütünlüğünün sağlanması için, yola dayandırılan bir plan var burada donatıyla ilgili bir eksiklik bulunmuyor. Büyükşehir belediyesi hizmet alanı olarak görünen yer yeşil Alana dönüştürdük donatı eksikliği giderilmiştir. Diğer taraftan mülkiyet Büyükşehir belediyesinden gazi danışmanlığa geçmiş değil. Tam tersi gazi danışmanlıktan büyükşehir belediyesine hibe edilmiştir. Dolayısıyla burada CHP’li meclis üyesi arkadaşların söylemiş olduğu şeyleri esefle kınıyorum. Buranın kime peşkeş çekildiği kime satıldığı iddialarını esefle kınıyorum.” diye konuştu. HABER MERKEZİ