IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen bir grup, Güzelvadi'de hamile eşini hastaneye götüren Mustafa Kalkanlar'ın kullandığı araca molotof, taş ve havai fişek ile saldırdı. Olay sırasında hamile kadın ve araçtaki 8 yaşındaki kızı korkudan bayıldı. Hamile kadın polis otosuyla hastaneye kaldırıldı ancak 8 aylık bebeğini kaybetti. Bebeklerini kaybetmenin üzüntüsüyle yıkılan Kalkanlar ailesi eylemcilerden şikayetçi ve davacı oldu.

150-200 KİŞİLİK YÜZÜ MASKELİ GRUP SALDIRDI

Terzilik yaptığını, bayramın son günü ustasının yanına bayramlaşmaya gittiğini anlatan 37 yaşındaki Mustafa Kalkanlar yaşadıkları talihsiz olayı gözyaşları içerisinde anlattı. Bayramın son günü saat 20:30 sıralarında eşinin kendisini arayarak sancısı olduğunu söyleyen Mustafa Kalkanlar, "Hemen Beydilli'deki evime döndüm ve eşimi ve kızımı alarak 27 34 90 plakalı aracımla Yaşam Hastanesi'ne gitmek üzere yola çıktım. Saat 20:40 sıralarında 200 metre gitmeden bu olay yaşandı. Yola çıktığımda aracımın dörtlüleri yanıyordu. Güzelvadi Mahallesi 51 Nolu cadde üzerinde seyir halinde iken 150-200 kişilik yüzü maskeli bir grup aracıma molotof, taş ve havai fişek attı. Ben durmayarak polislerin toplu bulunduğu yere gittim. Polis otosuyla eşimi hastaneye götürdük ancak, eşim düşük yaptı. Aracımda ayrıca 4 milyarlık zarar var" dedi.

KIZIM OKULA GİTMİYOR

Olay sırasında eşi Gönül ve kızı Fadime'nin korkudan bayıldığını anlatan Kalkanlar, "8 yaşındaki kızımın psikolojisi bozuldu. Okula bile gitmedi. Eşim yine öyle. Benim maddi ve manevi zararımı kim karşılayacak? Yeter artık benim canım yandı başkalarının canı yanmasın. Mahallemizde hemen hemen hergün eylem var. Kimse arabasını evden çıkaramıyor. Vatan Güzelvadi, Akdere'de saat 16:00'dan sonra gece 2'lere kadar biz dışarı çıkamıyoruz. Güzelvadi'deki okulumuz kapatıldı, İmam Hatip ortaokulu oldu. Şu anda en yakın okul 3 km uzaklıkta. Çocuğumu bu eylemler sürürken nasıl okula göndereyim? Eve nasıl gelecek? Çoğu ailenin durumu yok servis tutamıyor. Mahallemiz 24 saat gergin, herkes korkuyor. Kadınlar bakkala çıkamıyor. Mahallede güvenlik yok. Saat 4'ten sonra herkes evine kapanıyor. Bu olaylar 2 aydır devam ediyor. Önce hafta sonları yaparlardı şimdi günlük yapıyorlar" diye konuştu. Meral KINACILAR