BİR kişiye 13 adet altın görünümlü saat satıp 10 bin lira dolandırdığı belirlenen 3 kişi yakalandı.

Karagöz Caddesi'nde, Mahmut Y'nin yanına gelen 3 kişi, İran'dan geldiklerini, ellerinde bulunan altın kaplama saatleri çok ucuza satıp ülkelerine geri dönmek istediklerini bildirdi. Bu sırada başka kişilerin de yanlarına gelip altın kaplama saatleri istedikleri Şyattan daha yükseğe satın alabileceklerini söylemesi üzerine Mahmut Y. söz konusu saatleri almak istediğini belirtip pazarlık sonucu 3 zanlıya 10 bin lira verip 13 saati satın aldı.

DURUMU ANLADI VE POLİSE HABER VERDİ

Satın aldığı saatleri kuyumcuya götüren Mahmut Y, kuyumcunun incelemesinin ardından saatlerin altın kaplama olmadığını öğrenince dolandırıldığını anladı ve polise haber verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi Türkmenler Caddesi'nde takibe aldı. Bu kişinin bir süre sonra olayın diğer iki zanlısıyla buluşması üzerine ekipler 3 zanlıyı gözaltına aldı.

10 BİN TL PARA ÇIKTI

Zanlıların üzerinde altın kaplama görünümlü 13 saat ile Mahmut Y'den aldıkları 10 bin liradan 5 bin 760 lirayı ele geçirdi. Zanlıların, paranın kalanını harcadıklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyette sorgulanan Nurettin A, Hikmet A. ve Ercan A'nın suçlarını itiraf ettikleri bildirildi. Zanlılardan Hikmet A'nın 17, Ercan A'nın 5, Nurettin A'nın ise 9 adet çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunduğu belirlendi.Zanlıların, emniyetteki işlemlerin ardından ''dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edileceği bildirildi.