4 gün boyunca bekleyen vatandaşlar, 5 evin satışının iptal edildiğini öğrenince büyük öfke yaşadı. Günlerdir banka önünde yatıp kalkan vatandaş kendi aralarında topladıkları imza ile savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler. Hiçbir açıklamanın yapılmadığı vatandaşların banka önündeki gece mesai ise dikkat çekti…

TOKİ Yeşilkent'teki konutların 5 Haziran'da satışının Halk bankası Şirehan şubesinden yapılacağını ve önceliğe göre verileceğini duyurdu.. Bunun üzerine 60'a yakın vatandaş 5 konuttan birini alabilmek için günler öcesinden banka önünde yatıp kalkmaya başladı. 4 gün boyunca banka önünde adeta mesai yapan vatandaşlar, satışın iptal edildiğini öğrenince çılğına döndü.. Halk bankası önünde arbede çıkması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları sakinleştirse de, günlerdir banka önünde yatıp kalkan vatandaş kendi aralarında topladıkları imza ile savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler.

BANKA ÖNÜNDE BEKLEYEN VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ

HASAN DURAN

"BANKA YETKİLİLERİ SÖYLEDİ"

"TOKİ'nin internet sitesinde 5 adet konut satışı yapılacağı duyurusunu gördüm. Satışların başvuru önceliğine göre yapılacağı duyurulmuştu. Ben de gerekli evraklarımı tamamlayarak bir an önce bankaya başvuru yapabilmek için günler öncesinden banka önünde beklemeye başladım. Son gün banka yetkilileri konut satışlarının iptal edildiğini ve boşuna beklemememiz gerektiğini söyledi. Bunu daha önceden söyleseler ona göre davranırdık. Üstelik satışların neden iptal edildiği konusunda da hiç kimse bizi bilgilendirmedi. Ankara'yı arıyoruz, satışların iptal edilmesini Halk Bankası Şirehan Şubesi yetkililerinin talebi üzerine satışı iptal ettik diyorlar”

TUNCAY ASLAN

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

"Beş adet ev için bizi burada kaç gündür bekletiyorlar. Evin satılacağı gün de çıkıp ev satışı iptal edildi diyorlar. İnsanları burada bekletip de umutlarını da boşa çıkarmaya hiç kimsenin hakkı yok. Konut satışlarının iptal edilmesinin nedenini dahi bilmiyoruz. Bunun nedenini sorduğumuzda da vatandaş bankada arbede çıkarıyor deyip polis çağırıyorlar. Biz adam öldürmemişiz, polis neden çağrılıyor? Kimseye bir zorbalık da yapmadık. Biz banka yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu işin peşini bırakmayız”

ÖMER DEMİR

"CEZA ÇEKTİRDİLER"

“İnsanlar geceleri yanında getirdikleri minderlerle banka önünde yattılar. Bunun vebaline girenler her kimse cezasını çeksinler. Madem konut satışı olmayacaktı, o zaman neden TOKİ'nin internet sitesinde duyuru yapılıyor? Hadi diyelim; bir yanlışlık oldu ve duyuru yapıldı, duyurunun yanlış olduğu son gün mü söylenir? İnsanlar banka önünde bir ev sahibi olmak için günlerdir rezillik yaşıyor. Soruyoruz o zaman; sonucunda da ev yok. Şimdi ne olacak?

MAHMUT YÜCETAŞ

"İŞİMİZİ GÜCÜMÜZ BIRAKTIK"

"Düşünsenize, kaç günden beri bir ev sahibi olma ümidiyle konut satışının yapılacağı banka önünde bekliyorsunuz ve size deniliyor ki; kim önce başvurursa konutlar ona satılacak. Bu durumda biz de ilk başta başvuru yapmak için banka önünde günlerden beri bekliyoruz. Satışın yapılacağı gün bize çıkıp satışlar iptal diyorlar. Biz kaç gündür işimizi gücümüzü bırakıp bu konutlara başvuru yapmak için bekliyoruz. Artık banka yetkililerinin bu yaptığını savcılığa bir suç duyurusunda bulunarak ödetmeye çalışacağız. Banka önünde bekleyen vatandaşların hemen hepsi imza verdi ve savcılığa hep birlikte suç duyurusunda bulunulacak. Umuyoruz ki adalet, banka önünde vatandaşı bekletip bekletip de elini boş göndermenin ne demek olduğunu bizi bekletenlere öğretir” MAHMUT ÖZKILIÇ