Ak Parti Gaziantep 7. Sıra Milletvekili Adayı Serpil Kavrak ilk kez Gazetemize konuştu. İthal aday olmadığını öz be öz Gaziantepli olduğunu söyleyen Serpil Kavrak, 8 yıldan beri Ak Parti teşkilatlarında çalıştığını, tek hayalinin milletvekili olmak olduğunu anlattı. Gaziantep’te 12’de 12 yapmamak için hiç bir sebep olmadığını belirten Kavrak, “İnşallah tulum diyorum. 12’de 12 çıkaracağımıza yürekten inanıyorum ve istiyorum. Niye olmasın?” dedi. Kavrak, iki gündür sahada olduğu Gaziantep’te muhalefet göremediğini de ifade ederek, “Ben iki gündür kentte bir muhalefet görmüyorum, görmedim” dedi.

İthal aday söylemlerine üzülmediğini, çünkü doğru olmadığını belirten Kavrak, “Doğrusunu bildiğiniz bir şeyin yalanını dinlemek çok keyifli gelir derler. Ben Gaziantepliyim. Öz be öz Gaziantepliyim. Ben Antep’ in öz be öz kızıyım. Günsoy ve Ateşoğlu ailelerinin torunuyum. Babam Muharrem Günsoy 4 yıl önce rahmetli oldu. Kendisi Gaziantep’in ilk motor yenileme ustasıdır. Vakti zamanında Suriye’ye giden kamyonlar hep Antep’ten geçerdi. Antep’in karayolu kullanımı biraz fazlaydı. Ben de küçükken gider babama yardım ederdim. O zaman erkek kardeşimiz yoktu. Saçımı kestirmiştim, arkadaşlar hep Sedat diye tanırlardı beni. Tatillerde çalışırdım. Babam beni erkek gibi, çok cesaretli yetiştirdi. Hiçbir şeyden korkmayın derdi. Motordan anlarım, ufak tefek tamir işlerinden anlarım” dedi.

BU İŞİN MUTFAĞINDAN GELDİM

Teşkilattan geldiğini, 8 yıldır görev yaptığını, bu işin mutfağından geldiğini, birini arkana alarak, birinin desteğini alarak siyasette varolmanın çok doğru bir şey olmadığını söyleyen Serpil Kavrak, “Siyasete teşkilatçılık kimliğiniz ve şahsiyetiniz ile yer alırsınız. Benim siyaset anlayışım bu. Ben nasıl olsa teşkilat beni bir şekilde tanıyacak dedim ve doğru zamanı seçtim. Siyasette teşkilattan, mutfaktan geleceksinizki siz o siyaseti güzel yapacaksınız. Benim bu kulaklarım temayül yoklaması yerine tahammül oylaması diyen aday adayı duydu” dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ HAYALİMDİ

Meclis üyeliği, ilçe başkanlığı veya diğer mevkileri istemediğini, siyasete başladığı günden bu yana hayalinin milletvekilliği olduğunu söyleyen Serpil Kavrak, “Direk hedefim milletvekili olmaktı. Bu hayalimden hiç vazgeçmedim. Aday adaylığı süreci başladığında fikirlerine çok çok değer verdiğim aile büyükleri, milletvekilleri ne danıştım. Neden şehrinden başvuru yapmıyorsun? dediler. Ailende de orada yaşıyor, hanımlara da güzel örnek olabilirsin dediler. Bunun için şehrimden aday adayı oldum. Süreçte bizi buraya getirdi, Allah nasip etti. Annem burada yaşıyor, babam burada yatıyor. Beni babam çağırdı buraya” diye konuştu.

KARŞIMIZDA ŞER CEPHESİ VAR

Niye Ak Parti? şeklindeki sorumuza Kavrak şöyle cevap verdi:”İstiklal Marşımız bile korkma diye başlar. Millet korkutulmuş. Eskiden tapu dairesine bile girerken korkarlardı. Hükümetinden, devletinden korkuyordu halk. Ak Parti ile millet hükümetinden, devletinden korkmamayı öğrendi. 6 bin aday adayının başvuru yapması insanların siyasetten, hükümetten, devletinden korkmadığını gösteriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan one minute dedi. Nasıl bir özgüvendir bize. Niye Ak Parti? Hak ve batıl çatışması var. Karşımızda bir şer cephesi var. Cumhurbaşkanımız Müslüman coğrafyasında tüm ezilmişlerin yanında. Kapatma davasında çok kızdım. Benim yapım, herkes mız, mız söylenir ama söylemeye kalktığı zaman kaçar. Türk milleti söylemez, söylenir. Bu kapatma davasına çok kızmıştım. 17 milyon seçmen oy vermiş. Bunların iradesini nasıl yok sayarsınız? Hemen Ak Parti Kadıköy ilçe teşkilatına gittim ve ben aktif görev istiyorum dedim. 8 yıllık süreçte binlerce sandık görevlisi yetiştirdim. Şu anda Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca gibiyiz.”

SÜRPRİZ OLMADI

Adaylığının sürpriz olmadığını, listede yer almayı beklediğini söyleyen Kavrak, “Ben teşkilatçıyım ve ben bu mecliste çok güzel işler yapacağım. Piyango değilki alayımda ya bana çıkarsa diyeyim. Adaylık bana sürpriz olmadı. Niye sürpriz olsun? Kendimi listede niye bekliyordum, bunun nedeni özgüven, bilgiden ve kendine güvenden kaynaklanıyor” dedi.

HEDEFİMİZ 12’DE 12

Ak Parti Gaziantep’te kaç milletvekili çıkarır, tahmininiz var mı, mevcut durumunu korur mu? şeklindeki sorumuz üzerine Kavrak, “İnşallah tulum diyorum. 12’de 12 çıkaracağımıza yürekten inanıyorum ve istiyorum. Niye olmasın? Türkiye genelinde bizim 400 milletvekili hedefimiz var. Gaziantepliler de Ak Partiyi çok çok seviyor . Seçimlerde yüzde 60’ları 62’leri görmüş. Neden 12 çıkmasın, çıkmaması için ne sebep var? 12 hedefimiz var. Zamanımız var, çalışacağız ve başaracağız” dedi.

İDOLÜM; ERDOĞAN

İdolünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Serpil Kavrak, insanların ona duası, ona sevgisine tanık olmanın bile güzel olduğunu belirterek, “Dualar bu ülkeyi, bu partiyi ayakta tutuyor. Halkın içine girmeyenin bunu anlamasının imkanı yok. Mitinglere gelen insanların duasını sizin duymanız gerekir” dedi.

MARKA ŞEHİR OLMAYA BİR ŞEY KALMAMIŞ

Ailesi burada yaşadığı için sık sık Gaziantep’e geldiğini, şehirdeki değişimin muhteşem olduğunu anlatan Kavrak, “Gaziantep’te şehirleşme muhteşem. Çok çok güzel. Halkın kazanımları çok çok güzel. Kaldırımlar pırıl pırıl, toplu konutlar güzel. 30-40 bin liraya ev sahibi olunmuş. Gaziantep çok güzel yerlere gelmiş. Antep marka şehre gidiyor adım adım, çok da birşey kalmamış” diye konuştu.

GAZİANTEP’TE MUHALEFET YOK

Muhalefetin de güçlü isimlerle seçimlere gittiğini hatırlattığımız Kavrak, “Gaziantep’te muhalefet diye bir şey olduğuna inanmadığım için hiç adaylarını da tanıma ihtiyacı hissetmedim. Gazianteplilerin Ak Parti’yi ve hükümeti çok çok sevdiğine inanıyorum. Bu dönem de Ak Parti Gaziantep’te oy patlaması yapacak. Muhalefet yok derken, çevrenizde görürsünüz size bir muhalefet yapıldığını, siz böylesiniz şöylesiniz diye. Ben iki gündür kentte öyle bir muhalefet görmüyorum, görmedim” dedi.

AHMET BEY’İN KÜSECEĞİNE İNANMIYORUM

Ak Parti eski il Başkanı Ahmet Uzer’in listeye giremediği için kırgın ve küskün olduğuyla ilgili sorumuz üzerine Kavrak, “Ahmet Uzer, kıymetli bir beyefendi, şahsen de tanıyorum beyefendiyi. İl başkanlığı, milletvekilliği yapmış. Emek vermiş, etmiş. Takdir Allah’tan. Ahmet Bey’in küseceğine inanmıyorum. Ahmet Bey de bir dava adamıdır. Belki işleri yoğundur. Teşkilatla da görüştüm, herkesin sevdiği saydığı büyük bir abi. Dava insanları küsmez. Özel bir sebebi işi vardır” dedi.

YETİM OKULLARI AÇMAK İSTİYORUM

Milletvekili seçilmesi halinde Gaziantep ile ilgili yapacağı bir projesi veya projeleri olup olmadığını sorduğumuz Kavrak, “Uzaya roket fırlatmayacağım. Gaziantep’e deniz getirmeyeceğim. Partimin zaten 2023 hedefi ve planı var. Kadim bir parti olma yolunda gidiyoruz. Dünyaya artık hükmedecek bir parti olma yolunda gidiyoruz. Antep’in eğitimle ilgili sıkıntıları var. Derslik açığının giderilmesi noktasında ve diğer konularda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. 2023 hedeflerini, 2071 hedeflerini tabanımıza anlatmak esas hedefimiz. Ayrıca ben yetim okulları açmak istiyorum. Yetim ümmete emanet. Antep’te yok, çok yerde yok” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR