Minibüscüler Odası ile e-kent arasında Kart27 ile ilgili 2 yıllık bir anlaşma imzalandı. İmza töreninden önce Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve minibüs sahipleri, e-kent yetkililerine yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Minibüscü esnaf çift tarifeli hatlar, çoğu dolum tesisinin dolum yapmaması, araç başına 790 TL'lerinin henüz ödenmediği gibi çeşitli konulardaki sıkıntılarını dile getirdi.

KİMSE TÖHMET ALTINDA KALMASIN

Sofu Çolak, esnafın sıkıntılarını dile getirerek, tarifeli hatlarda sıkıntı olduğunu belirterek bu otobüslere çift cihaz takılmasını istedi. Sofu Çolak önce 50 araç için istediği çift cihaz sayısını 21'e düşürse de, e-kent yetkilileri önce tuşlu çözümü deneyeceklerini, bunda başarılı olmamaları halinde cihaz takacaklarına dair söz verdiler. Sofu Çolak, "Sizlerde, bizlerde, belediye de töhmet altında kalmasın. Esnaf bizim paramız mı çalınıyor diye şüphe içine girmiyor değil. Sizler son sistem cihaz getirecektiniz ancak sözünüzde durmadınız. Biz belediyeyi kırmadık ve sizi seçtik. Ancak sizden memnun kalmazsak iki yıl çabuk geçer" diye konuştu.

Z RAPORLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Z raporunda sorunlar yaşadıklarını söyleyen Sofu Çolak, araç başına 790 TL alacaklarının e-kent tarafından ne zaman verileceğini sordu. Esnafın kazançlarının 65 yaş üstünün yanısıra eskiden yüzde 70 iken bugün yüzde 40 engeli olana ulaşımın ücretsiz olması ve belediyenin 50 kuruşa yolcu taşımasından dolayı kazançlarının düştüğünü belirten Sofu Çolak, "Esnafın hepsi de bankalara borçlu. Çoğunun aracı her an bağlanabilir. Durumu Fatma Hanıma da, belediye başkan yardımcılarına da anlattım. Z raporları birbirini tutmuyor. 18 gün oldu e-kentten bilgi verilmiyor. Şoför hatası mı, teknik hata mı? Ek mutabakat paraları hesaba bir gün sonra yatılacak deniyor, geçen ayın parası hala yatmadı. Yazılım hatası oluştu deniyor" dedi.

BİZ BU SORUNU ÇÖZERİZ

Esnaf, dolum tesislerinin sayılarının azlığından, bayilerin para kazanamadıkları gerekçesiyle dolum yapmadıklarından yakındı. E-kent Yönetim Kurulu üyesi Murat Emre Duman, 22 tane şehirde faaliyet gösterdiklerini, aynı sorunların diğer şehirlerde de yaşandığını, süreye ihtiyaç olduğunu söyledi. Duman, "Birkaç ay sabredeceğiz. Çift tarifeli hatlarda tuş takımını deneyelim, bu sorunu çözmezse cihaz takarız. Bayilerdeki sorunu da çözeriz. Bu işi yapmak isteyene veririz. Biz bu sorunu çözeriz bize güvenin" dedi. Esnafın sıkıntılarını anlatmasının ardından minibüscüler odası ile e-kent arasında kart27 için 2 yıllığına anlaşma imzalandı. Meral KINACILAR