KANAR: BU İLGİSİZLİĞİ HAKETMİYORUZ

ÖNDEŞ: KİLİS'İN YÜZDE 40'I BOŞALDI

ŞARKLI: KİLİS'E FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ KURULMALI

FAZLIOĞLU: KİLİS'TE KİMSE KALMADI

Kilis'te OSB, Esnaf, Ticaret ve Sanayi Odası ile Baro Başkanları gazetelere ilan vererek yetkilileri göreve çağırdı. Can güvenliği istediklerini belirten başkanlar, "Devletimize bağlıyız, devletimizin şefkat ve korumasını talep ediyoruz. Acele edin ölüyoruz" dediler.

KANAR:BU BİR TEPKİ DEĞİL

Kilis Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Kanar, bu ilanla kendilerini açık ve net olarak ifade ettiklerini belirterek, "Biz devletin karşısında değiliz. Bu bir tepki değil, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde 37 firma bulunduğunu, 2 bin tane çalışan olduğunu belirten Kanar, "İkinci bölgeninde kamulaştırmasını yaptık. Personeller çok tedirgin, randımanlı şekilde çalışamıyorlar. Kilis'e 18 Ocak'tan bu yana hergün bomba düşüyor. Devletimizden artık çözüm bekliyoruz." dedi.

BU İLGİSİZLİĞİ HAKETMİYORUZ

Kilis'in, Türkiye'nin Ortadoğa açılan kapısı, cazibe merkezi olduğunu dile etiren Kanar, "Savaş ilelebet devam etmeyecek. Fakat artık bunun bir şekide uluslararası çerçevede sonuçlanmasını istiyoruz. Kilis tarihinde terör olaylarına karışmamıştır, her zaman devletin, hükümetin yanında olmuştur. Ancak bu kadar ilgisizliği, umursamazlığı haketmiyoruz" diye konuştu.

KİLİS'İN YÜZDE 40'I BOŞALDI

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ise 7-8 roketten sonra bugün de öğle saatlerinde 3 roket atıldığını belirterek, "Kilis'in yüzde 40'ı boşaldı. Herkes yakınlarının yanına gidiyor" dedi. Kilis-Gaziantep arasının İstanbul merkezdeki gibi trafik sıkışıklığı yaşadığını belirten Öndeş, "İnsanlar Adana, Mersin, Gaziantep'e gidiyor. Yerli halk çoluğunu çocuğunu aldı. İnsanlar huzursuz, insanlar korkuyor, sahip bekliyor. Devletini yanında istiyor ,devletin gücünü görmek istiyor. Hepimiz tedirginiz. Valimiz, belediye başkanı, milletvekillerinin eli kolu bağlı. Çözümü Ankara'dan bekliyoruz. Kilis 81 ilden biri, bir an önce tedbir alınmalı, Kilis ölüyor, Kilis boşalıyor. Türkiye bu işe çok duyarsız. İstanbulda iki tane ağacın eksilmesine gösterilen tepki gösterilmiyor. Kilis olarak buna daha çok üzülüyoruz. Kilis'in merkez nüfusu 93 bin 400, 130 bin Suriyeli var. Suriyelilerin de bir kısmı gidiyor" diye konuştu.

ŞARKLI:KİLİS'E FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ KURULMALI

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Suriyeli mülteciler gibi gelen millet kaçıyor. Ama siyasi iktidarın cumhurbaşkanının başkanlıktan başka bir şey düşündüğü yok. İsrail devletinin Gökkubbe diye füze savunma sistemleri var. Gelen füze bataryalarını havada imha etme özelliğine sahip. Ama Türkiye'de maalesef bu yok. Birde silah sanayinde durumumuz iyi diye konuşuyorlar. Bu sistemi Kilise kurmak zor olmasa gerek. Bir şehir düşünün 21"e yakın insan ölmüş. Hükümet niye tedbir almıyor? Bunun ayrıca tartışılması lazım. Türkiye başka bir ülkenin vilayeti mi? Herkes susuyor, herkes sessiz. İlla hergün ölüm mü olması gerekiyor, niye tedbir alınmıyor.?

FAZLIOĞLU:ÇARE UMUT BEKLİYORUZ

Kilis Barosu Başkanı Muammer Fazlıoğlu, bu ilanla devleti göreve davet ettiklerini belirterek, "Hala roketler atılmaya devam ediyor. STK'lar olarak devleti göreve davet ettik, hatırlattık, çare umut bekliyoruz. Önlem alınmadığı zaman herkes başının çaresine bakacak" dedi.

KİLİS'TE KİMSE KALMADI

Kilis'in boşaldığını, dükkanların kapalı. olduğunu söyleyen Fazlıoğlu, "Esnafın hiçbiri çalışmıyor. Beni de sağım solum sıkıştırıyor. Kilis'te kimse kalmadı. Herkes biryerlere gidiyor. Ya köye ya Gaziantep'e. çok büyük bir sirkülasyon var. Ben bile gitmeyi düşünüyorum" dedi. Meral KINACILAR