İşadamı, HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, Gaziantep'te son 7-8 yılda yüzde 3-5'lik kesimin 50 yıl ileri, yüzde 80-85'lik kesimin ise 50 yıl geriye gittiğini öne sürdü. Demirci, daha da ileri gitti ve "Gaziantep'in 6-7 milyar dolar ihracatını yüzde 1'lik kesim yapıyor. Yani büyüyen kesim yüzde 1. kesinlikle gelir adaleti yok. Bu korkunç" dedi. Gaziantep'te 3 binin üzerinde tetörle ilintili olarak gayri meşru yapının olduğunu iddia eden Demirci, 3. Dünya savaşının da bölgemizde resmen başladığını söyledi. Demirci, bölgedeki gelişmelerden en fazla etkilenecek illerin başında da Gaziantep'in geleceğini öne sürdü.

HALEP'E DÖNERİZ

Gaziantep'te 3 binin üzerinde gayrimeşru yapıların olduğunu iddia eden Osman Demirci, "Böyle devam ederse Türkiye'de en yaşanılmayacak kentlerin başında Gaziantep gelecektir. Bunun tartışması yok. Bunun altyapısı hazır, bir sürü grup var. Altyapı, finans lojistik merkezleri burası. IŞİD güçlü, diğerleri de güçlü. Böyle devam ederse Halep'e döneriz" dedi.

3. DÜNYA SAVAŞI ÇOKTAN BAŞLADI

Suriye'deki iç savaşın ardından gelen göçlerden sonra Gaziantep'in en riskli illerinin başında geldiğini söyleyen Demirci, bugün 3. Dünya savaşının yapıldığını öne sürdü. Demirci, "3. Dünya savaşı çoktan başladı, haberimiz yok. Şuanda 3 dünya savaşı bizim bölgemizde yapılıyor" dedi.

BU KORKUNÇ

Gaziantep'te son 7-8 yılda halkın yüzde 80-85'i'nin 50 yıl geriye, yüzde 3-5 kesiminde 50 yıl öne geçtiğini dile getiren Demirci şunları dile getirdi:"Bu tahribat 3-5 yılda düzeltilecek gibi değil. 6 milyar dolar ihracatı yapan yüzde 1'i geçmiyor. Dışarıdan Gaziantep ticaret merkezi, Gaziantep halkının refah seviyesi yüksek, ekonomik özgürlüğü var, ihracatı var deniyor. Türkiye'ye bu empoze edilmeye çalışılıyor. Ama büyüme kesimi yüzde 1'dir. Gelir adaleti yok, bu korkunç bir olay. İnsanlar kendi menfaatleri, çıkarlarını düşünüyor. Unutmayalım, Halep'te yüz milyarlarca doları olanlar gelip burada işçi olarak çalışıyor. Zenginlik, çok para sahibi olma, adil değilse sıkıntı büyür. Ülke sorunlarına duyarsız kalırsanız bir gün gelir seni de yakalar. Huzursuzluk kimseyi mutlu etmez. Herkes mutlu olacak."

EN ÇOK GAZİANTEP ETKİLENECEKTİR

Türkiye'de en tehlikeli çatışmaların oluşacağı siyasi gelişmelerin toplum üzerinde değişkenliklere neden olabilecek illerin başında Gaziantep'in geleceğini öne süren Demirci, "Türkiye'nin siyaseti kötü gidiyor. Türkiye'nin her yerini etkileyecek nitelikteki olaylardan en çok Gaziantep etkilenecektir. Umarım yanılırım. Yarın hepimiz geç kalabiliriz. Doğrular neyse, ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa, hepimizin orada olması gerek. Ülkenin milli menfaatleri bu ülkenin beraber yaşamasından geçiyor. Bölünmeye gidecek bir gidişatta kimse kazanmaz. Gerçeklerimiz bunlar. Kendi menfaatlerimizi bir tarafa bırakacağız. Bir günde kazanırsın, bir günde kaybedersin." şeklinde konuştu. Meral KINACILAR