Kamuoyu, Rıdvan Fadıloğlu'nu ilk yapılan plandan dolayı takdir etmişti. Ama sonradan inşaat alanını fazlalaştırdı, arsa sahiplerine belediyeye şunu şunu bağışlayacaksın, veya şunu şunu vereceksin dedi. İmar planlarında sen hakkaniyetle yaptığın bir işte, sonradan hakkaniyetsiz bir tahsilat yapmaya kalkarsan sonuçta orada kimse inşaat yapmaz..

Bu iddia tartışılır

CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, Şehitkamil belediyesi ile ilgili çok tartışılacak iddialarda bulundu. İmara açılmasına, yollarının yapılmasına rağmen İbrahimli 2'de henüz bir yapılaşma olmamasının ardında yatan gerçeği dile getiren. Yıldırım, "Burada 18 uygulamasından yüzde 40 almışken, belediye olarak tekrar dolaylı yollardan dolaylı kalemlerden yüzde 10 daha isterseniz kimse inşaata başlamaz. Gidin bakın, İbrahimli 2 bu yüzden yapılaşmıyor. Bu şekilde orada inşaatın başlaması mümkün değil" dedi.

BİR TANE İNŞAAT GÖSTERİN

İbrahimli 2'nin imara açıldığını, yolların yapıldığını, fakat orada inşaat başlamadığını belirten Hurşit Yıldırım, bunun nedenleriyle ilgili şunları söyledi:"İbrahimli 2 bitti. Geçen dönemden bitti, uygulaması da bitti. Yollarının çoğunun açılması da bitti, ama bir tane inşaat gösterin bana, yok. Burada 18 uygulamasından dolayı vatandaşın eline geçen fazladan yüzde 20 payı geri ister nitelikte. Değişik konularla ilgili onlardan bir harç tahsil edip, öyle inşaat ruhsatı verecekler. Yani o zaman 18 uygulamasının ne anlamı kaldı?" dedi.

FADILOĞLU TAKDİR EDİLMİŞTİ

Rıdvan Fadıloğlu'nun ilk yapılan plandan dolayı kamuoyunda takdir edildiğini hatırlatan Hurşit Yıldırım, "Sonradan inşaat alanını fazlalaştırırsan, belediyeye şunu şunu bağışlayacaksın, veya şunu şunu vereceksin dersen bu olmaz. İmar planlarında sen hakkaniyetle yaptığın bir işte, sonradan hakkaniyetsiz bir tahsilat yapmaya kalkarsan sonuçta orada kimse inşaat yapmaz. Ruhsat almak isteyenler altyapı katılım haricinde bağışta bulunacak. Sen ruhsatı verirken altyapı teknik payı, ruhsat yapı harcı adı altında ortalama olarak 3-4 bin metrekare parsellerde ortalama 100-120 bin TL alıyorsun zaten. 5 bin metrekare arsanın yüzde 5'i ne eder, 250 metrekare. İbrahimli gibi yerde 250 metre arsa iyi para eder" diye konuştu.

TRAFİK DE RAHATLAR

Bu alanda yapılaşmanın başlamasıyla trafiğin de biraz rahatlayacağını dile getiren Yıldırım, "Mecliste bunları çıkıp söyledik. Türkiye'de bunun uygulaması yok. İbrahimli o yüzden yapılaşmıyor. 18 uygulamasından yüzde 40 almışken tekrar dolaylı yollardan dolaylı kalemlerden yüzde 10 daha istiyor. Arkada 40 metre yol var, o yoldan dolayı o tarafa yapılacak yapılaşmalar trafiği biraz daha rahatlatır ve şehirde öyle atıl durumda durmaz" dedi. Meral KINACILAR