Vali Kemal Çeber futbolcu ve teknik adamla buluştu! Kimse endişe etmesin takımın arkasındayız Vali Kemal Çeber futbolcu ve teknik adamla buluştu! Kimse endişe etmesin takımın arkasındayız

Gaziantep FK'da önce görevine son verilen teknik direktör Sumudica'nın yönetim kuruluyla yaptığı toplantıda takımı kümede bırakacağını söyleyerek "eğer takım düşerse 100 bin euro vereceğim" dediği, bunun üzerine yönetimin devam kararı aldığı öğrenildi.

Başakşehir karşısında alınan yenilginin ardından toplanan yönetim teknik direktör Marius Sumudica ile önce yolları ayırma kararı verdi. Öğle saatlerinde başlayan görüşme gece yarılara kadar sürdü. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı görüşmede yönetim hocayla yollarını ayırma kararı verdi ve bunu kendisine tebliğ etti. 

İLK TOPLANTIYI BAŞKAN, KARA VE SUMUDİCA YAPTI

Sumudica ile kesin olarak yollarını ayıracakları düşüncesinde olduğu belirtilen Başkan Memik Yılmaz'ın, önce Sumudica ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Kara'nın da yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Oldukça gergin geçen görüşmede Başkan Yılmaz'ın, Sumudica'ya sözleşme feshi yapacaklarını söylediği bildirildi. Bunun üzerine kulüpten ayrılarak otele giden Sumudica gitme hazırlığına başladı. Hatta Sumudica'ya yakın bazı gazeteciler sosyal medyada yolların ayrıldığını duyurdu.

Bu gelişmelerin ardından Başkan Memik Yılmaz bu kararın yönetim olarak alınması gerektiğini söyleyerek, tüm yönetim kurulunu tkulüpte toplantıya çağırdı. Toplantıda Marius Sumudica'nın gitmesini isteyen kadar gitmesine karşı çıkan yöneticiler olunca, kulüp başkanı Memik Yılmaz Sumudica'ya haber göndererek acilen tesislere gelmesini istedi. 

VE SUMUDİCA 100 BİN EURO SÖZÜ VERİNCE KALDI

Gaziantep'ten ayrılma hazırlığı yapan Rumen teknik adam kendisine gelen telefon üzerine tekrar kulübe gitti ve yönetim kuruluşyla masaya oturdu. Sumudica yöneticilere kendisinin gitmesi halinde takımın kesin düşeceğini iddia etti. Bunun üzerine yönetime "iddia ediyorum ben olursam bu takım ligde kalacaktır. Hatta eğer bu takım küme düşerse ben cebimden 100 bin euro veririm" iddiasında bulunduğu ifade edildi. Bu gelişmeler ışığında önce ayrılık kararı alınan Sumudica için yönetim kendi arasında oylama yaptı. Yapılan oylamada 7'ye karşılık 8 yöneticinin gitsin oyu kullandığı öğrenildi. Buna rağmen yönetim yola devam etme kararı aldı. Bu karara tepki gösteren bazı yöneticilerin toplantıyı terk ettiği ve hemen ardından ise başkan yardımcısı Güney Dağdeviren sert bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini açıkladı.

GECE KULÜPTEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI GELDİ

Gaziantep Futbol Kulübü yönetim kurulu, bugün yaptığı toplantıda teknik direktör Marius Sumudica ile görüş alışverişinde bulunduklarını ve alınan kararla ilgili şunları paylaştı: "Yönetim Kurulumuz, gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere bir araya gelmiştir. Yönetim kurulumuz, uzun süreli görüşmelerin ardından teknik direktörümüz Marius Sumudica ile de bir araya gelerek takımımızın son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılan görüşmeler neticesinde, kulübümüzün bu zorlu günleri birlik beraberlik içerisinde atlatacağına dair görüş birliğine varılmıştır" Spor Servisi