Ak Parti’'nin yaptığı temayül yoklamasında ilgi odağı olan Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Fikret Murat Tural, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı mutlu olduğunu söylerken, mütevaziliği elden bırakmadı ve "Bu güvene layık olmaya çalışacağım"dedi.

Gaziantep'in ülke genelinde çok önemli bir il olduğunu söyleyen Fikret Murat Tural, kentin vizyonunun üst noktalarda olduğunu ve bunun her yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kent Konseyi genel sekreterliğini yapan Tural, tüm çalışma gruplarının yeni yeni projeler hazırladığını ve bunu en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti. Özellikle turizm yönünde gastronomi ağırlıklı çok sayıda etkinliklere imza atacaklarını söyleyen Tural, Gaziantep'i yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi.

Milletvekili seçildiği takdirde, Gaziantep'in Ankara'da önemli bir hizmetkarı olacağını söyleyen Tural, "bu kent herkesi kucaklayan, hiçbir ayrım yapmayan, barış sevgisiyle dolu insanların kentidir. Gaziantep her türlü hizmete layık bir şehirdir. Bunun için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere hepimiz ciddi çaba sarfediyoruz"dedi.

2009 yılında AK Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2011 yılında 24. Dönem 10. sıra milletvekili adaylığı, 2012 yılında, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, 2013-2014 yıllarında, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı, son olarak da Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yapan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Fikret Murat Tural’a Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun ilgisi olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Haber Merkezi