Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Çankaya Seçim Kurulu'nun "MHP'de kongre yapılamaz" kararına muhaliflerin yaptığı itirazı reddetti. YSK yaptığı açıklamada, MHP'de kongre heyetinin başvurusunun ihtiyati tedbir kararı nedeniyle reddedildiğini söyledi ve "MHP Genel Merkezi 6. Olağanüstü Kurultay talebinden vazgeçtiği için hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verildi" dedi.

MHP'de olağanüstü kongrenin yapılıp yapılmayacağına mevcut yönetim karar verecek. MHP'nin kurultay belirsizliğine bir yenisi daha eklenmiş, MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce açıkladıkları 10 Temmuz tarihinde seçimli kurultayın yapılamayacağını açıklamıştı.

KARAR VERDİ

Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağına karar vermişti. MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararının ardından, Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti.

BEKLENECEK

MHP Genel Merkezi'nin ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, 10 Temmuz'daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) görüş sormuştu. YSK, kurultaya ilişkin başvurulara dâir İlçe Seçim Kurulu'nun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar vermişti. YSK açıklamasının ardından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, 19 Haziran'da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu durumda, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayının toplanabilmesi için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.