MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Valilik, Defterdarlık ve Kalkınma Ajansı'nın olduğu Vakıflar Binasının yıkılarak meydana dönüşeceği müjdesiyle ilgili endişeleri olduğunu söyledi. Muhittin Taşdoğan, "Kamil Ocak'ın yerine yapılması planlanan Cami gibi. Önce meydan diyorlar sonra içine başka şeyler planlıyorlar. Yıkana kadar meydan oluyor. Yıkınca başka bir şey oluyor. Valiliğin, defterdarlığın ve Kalkınma Ajansının yeriyle ilgili de şüphelerim var. Valilik binasının AVM yapılmasıyla ilgili endişelerimiz var. Ellerinden gelse Antep'i de yıkarlar. Allah akıl fikir versin" dedi.

BU GİDİŞLE 1027 PROJEYİ TAMAMLAYAMAZ

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Fatma Şahin'in bu gidişle 1027 projesini tamamlayamayacağını söyleyerek "1027 proje az bir proje değil. 5 yıla bölsek her yıla 255 proje düşer. Şu ana kadar yapılanların sayısı oldukça düşük. Biz bir şey göremedik. Bir tane binaların içinden, balkonlardan geçen bir yol gördük. Bedri İncetahtacı üst geçidini gördük. Kötü denilen göbekli kavşakları yeniden inşasını, akıllı olmayan, dinamik olmayan kavşakların yeniden inşasını gördük. Sola dönüşlerin yasaklanmasıyla, U çekilmezlerle trafikteki sorunları çözemediğini gördük. Bakan başkanı gördük. Yetki aşımını gördük. 6-7 ekimde yanan Antep'i gördük. Fatma Şahin siyaseten kibar insanlardan biri, kimseye saldırmıyor. İyi bir özellik" diye konuştu.

ELLERİNDEN GELSE ANTEP'İ DE YIKARLAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak, meydan projesini genişletmek amacıyla Valilik, defterdarlık ve Vakıflar binasının yıkılmasıyla ilgili açıklamalarını da değerlendiren Taşdoğan, "Şehir meydanı olsun diyorlar ancak içine başka şeyler planlıyorlar. Cami gibi. Kamil Ocak'ın yerini yıkıp meydan yapacaklardı. Yıkana kadar meydan oluyor. Yıkınca başka bir şey oluyor. Valilik, deftardarlık ve Vakıfların olduğu binayla ilgili şüphelerim var. Güvenilirliklerini kaybettiler. Valilik binasının AVM yapılması konusunda endişelerim var. Ellerinden gelse Antep'i de yıkarlar. Allah akıl fikir versin. Belediyeciliği sadece imar işleri zannediyorlar ve hizmeti aksatıyorlar. Bunu Belediye meclisleri kararlarında görmek mümkün" dedi.

“PADİŞAH KİMDİR?”

Taşdoğan, Gaziantep’i simgelemesi amacıyla yapılması planlanan ‘Selatin Camii’nin de tarihteki yerinden bahsederek tepkisini dile getirdi. Selatin Camii’sinin Osmanlı döneminde zafer kazanan padişahlar tarafından şahsi servetleriyle yapıldığını ifade eden Başkan Taşdoğan, “Padişah kim?” dedi.

Yıkılan Bedesten'in yerine önce meydan denildiğini, daha sonra bundan vazgeçildiğini, şimdi ise Gaziantep’i simgeleyecek bir şeyler yapılmasının gündeme geldiğini belirten Taşdoğan, "Sonunda ise buraya bir ‘Selatin Cami’ yapılmaya karar kılınmış. MHP olarak kesinlikle camilere karşı değiliz, böyle bir algının oluşmamasını vurgulamak istiyorum. Biz camiler üzerinden siyaset oyunları yapanlara karşıyız. Gaziantep’e yapılması planlanan bu Selatin Cami’nin anlamında bu camilerin padişahlar tarafından şahsi bütçelerle yapıldığı söylenmektedir. Şimdi Gaziantep’in simgesi olarak düşünülen bu projede parmağı olanlara sormak istiyorum; Padişah kimdir? Hangi bütçeyle bu yapı yapılmaktadır? Neyin zaferi kazanıldı ki böyle bir girişimde bulunulmaktadır?” şeklinde sorularını sıraladı.

BU ŞEHRİN SİMGESİ VARDIR!

Gaziantep’e kimsenin simge aramasına gerek olmadığını tarihe bakıldığında bu şehrin simgelerinin olduğunu söyleyen Taşdoğan, “Gaziantep’ e simge arayanlara hatırlatmak isterim ki, Yıllar yılı yokluk ve yoksulluk içinde cepheden cepheye giden şehit ve gazi olan, gidip de gelmeyen kaç aile var bu eşsiz şehirde. Mademki bu şehre ait simge arıyorsunuz. Bu şehrin simgesi de vardır, kimliği de vardır. Simge; şehitler abidesinin altında yatanlardır. Simge; kalenin taşı toprağıdır. Şahinbey’dir, Şehitkâmil’dir simge. Her cephede, her savaşta verdiğimiz şehittir, gazidir. Simge; vatan için, bayrak için, özgürlük için gençliğinin baharında solup giden evlatlarımızdır.Simge; öldü demeye dilimiz varmadığı için, içimiz titreyerek, gözümüz dolarak ”Gitti gelmedi ”dediklerimizdir. Ömeriye Camii, Ali Nacar Camii, Şeyh Fethullah Camii, İhsanbey (Esenbek) Camii, Hacı Nasır Camii, Handaniye (Handan Bey) Camii, Eyüpoğlu Camii, Ömer Şeyh Camii, Bostancı Camii, Kabasakal Camii, Ahmet Çelebi Camii, Alaybey (Gami Bey) Camii, Şirvani (Şirvani Mehmet Efendi) Camii, Tahtani (Tahtalı) Camii, Alaüddevle (Ali Dola) Camii ve niceleri Şehrimizin manevi ve anlamlı süsleridir. Turizm bahçesi, Emirgan, Kızılay düğün salonu, yazlık sinema, kırkayak parkıdır simge. Çeyiz dizme, gelin görme, yatak biçme, köşk altı, el öpmedir. Gelin hamamı, gelin övme, bebek övme, Mevlit okutmadır. Nil kahvesidir, camlı kahvedir, Tahmis kahvesidir, şehitler hamamıdır. Akyol’dur, Tabakhanedir, Şehreküstüdür simge. Salça çıkarma, şire çıkarma, bastık çalma, odun sobası üstünde çay demlemedir. Yaz gelince ariş altında yağlı köfte yoğurma, tırnaklı ekmeğe taze salça sürüp fukara lahmacunu diyerek yemedir. Simge; altı mağara, girişi hayat, üstü yazlık, dış duvarı yüksek Antep evidir.O evlerin içinde yaşanan tevazu dolu hayatlardır. Simge; şehri boydan boya kasteden Alleben deresi ile yok edilen sarı gülleridir.Kavaklıktır, Dülüktür, Burçtur, Oğuzeli’dir, Sazgındır, Yesemektir, Zeugma’dır.Her durumda, her daim mücadele eden, çalışan didinen, çaresiz kaldığında “eyi olur zaar” diyerek tevekkül eden insandır simge."

ÇANAKKALE TEPKİSİ

Şahinbey Belediyesi’nin 10 Bin başarılı öğrenciyi Çanakkale’ye götürmesiyle ilgili açıklama yapan Taşdoğan, belediyeyi tebrik ederken, proje üzerinden Ak Parti teşkilatlarının da Çanakkale’ye götürüldüğünü iddia ederek tepki gösterdi.Meral KINACILAR