DP Gaziantep İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Erdal Cömert, seçim çalışmalarını son hızla sürdürdüklerini, bu seçimde Ak Parti'ye giden oyların bir bölümünün geri döneceğini söyledi. Ekonominin iyi olmadığını, çözüm sürecinin çözüm olmaktan çıktığını belirten Cömert, "Bu geminin halatı koptu, bu gemi batar. Mecliste 5. partinin olması lazım. Bu parti de DP olmalıdır" dedi.

Erdal Cömert, beraberinde 3. Sıra Milletvekili Adayı Gökhan Büyük, 10. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Yener ve partililerle birlikte Gazetemizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile seçim çalışmaları ve gündemle ilgili konuştu.

AK PARTİ TABANINDA ARKADAŞLARIMIZ VAR

DP Gaziantep İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Erdal Cömert, Ak Parti tabanından bu seçimde partilerine kaymalar olacağını iddia etti. Cömert, "Ak Parti tabanının yüzde 80'i Doğru Yol ve Anavatan kökenli. Teşkilat içinde arkadaşlarımız var, birtakım rahatsızlıklar olduğunu duyuyoruz. 1 Kasım seçimlerinde huzursuz olanların oyları bizim partimize geri dönecektir" dedi.

SANAYİCİ DE BU 4 PARTİDEN DERTLİ

Milletvekili adaylarıyla sivil toplum kuruluşlarını, köyleri, ilçeleri, mahalleleri dolaştıklarını söyleyen Erdal Cömert, "İnsanlar parasız, işsiz, ekonomik olarak iyi durumda değiller. Dövizin yükselmesi ekonomiyi olumsuz etkiledi. 4 partide asgari ücreti 1300-1400 liraya yükseltme vaadinde bulunuyor. Sanayicide bunlardan dertli. Çünkü asgari ücreti ödeyecek olan sanayici" dedi.

GEMİNİN HALATI KOPTU

Cömert, çözüm sürecinin çözüm olmaktan çıktığını, bu süreçte PKK'nın şehir içinde yapılandığını ileri sürdü. Cömert, "Kürt açılımı dediler Kürtleri böldüler. Alevi açılımı dediler Alevileri böldüler. Bu geminin halatı koptu, bu gemi batar" dedi.

MECLİSTE 5. PARTİNİN OLMASI LAZIM

TBMM'de ılımlı siyaset izleyen partinin olması gerektiğini belirten Cömert, "Mecliste 5.partinin olması lazım. Çünkü biri aşırı islam, kraliyet, CHP iktidar olmak istemiyor, biri Türkçü, biri Kürtçü. Bunları birleştirecek bir güç lazım. Bu güç de DP'dir. Hedefimiz seçimlerde oyumuzu artırmak" dedi. Meral KINACILAR