Alman televizyonunda terör örgütü IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadın ve çocukları sanal sistemle satışa sunduğu ve irtibat ofislerinin birininde Gaziantep'te olduğu yönündeki iddialar gündemdeki yerini koruyor. CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, bu konuyla ilgili yetkililerden açıklama beklerken, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bunların aslı astarı yok" dedi. Mehmet Gökdağ, bu gelişmelerin Gazinatep için iyi olmadığını belirterek "eğer yalansa çıkıp birileri açıklama yapmalı"dedi.

EKİCİ: GAZİANTEP'E YAKIŞMIYOR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, görüntülerin Gaziantep'e yakışmayan görüntüler olduğunu, Gaziantep'in bunlarla anılacak bir şehir olmadığını belirterek şunları söyledi:" Son 3 yıldır izlenen yanlış Suriye politikası ve AKP'nin genel olarak uyguladığı yanlış dış siyaset, ayrıca çözüm sürecindeki başarısızlığı ülkemizi ve şehrimizi bugünlere getirdi. Üzülerek görüyoruz. Gerçekten insanın içi sızlıyor. İlimizin emniyetinden güvenliğinden sorumlu olan kişilerden bir açıklama bekliyoruz. Bütün dünya basını bundan bahsediyor. 600-700 önce esir alım satımı sanki Gaziantep'te devam ediyormuş gibi görünüyor. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Yalansa yalan desinler, doğruysada neden müdahale etmiyorlar? Gaziantep adına utanç ve endişe verici bir hadise. Bir an önce yetkililerden açıklama bekliyoruz."

ERDOĞAN:ASLI ASTARI YOK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, olayı spekülatif olarak nitelerken, "Daha önce de IŞİD'le ilgili farklı görüntüler ortaya çıktı. Kimi Kuzey Irak'tan, kimi başka bölgelerden. Özellikle planlanan olaylar. Buna basınımızda itibar etmemeli. Gaziantep'le ilgili olumsuz algıları, kentin gelişmesini istemeyen, rekabet içinde olan kesimler yapıyor. Bu iş onların işi. Bunlar tamamen aslı astarı olmayan konular. Hiçbiri doğru çıkmadı" dedi.

GÖKDAĞ:YALANSA BİRİ AÇIKLASIN

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ise, "Doğruysa insanlık adına, Gaziantep adına üzüntü ve utanç verici. Yalansa Gaziantep'inde bu işin merkezinde yer alması üzücü bir durum. Bütün uluslararası kuruluşlarda dahil olmak üzere bütün güçlerin, STK'ların bunun önüne geçmesi bakımından çaba göstermeliler. Eğer doğru değilsede çıkıp yetkilinin biri açıklasın. Bu konuda açıklama bekliyoruz" dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE