Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, tarım arazilerinin satışının durdurulması konusunda çıkan kanunun ardından Tarım Müdürlüğü'nde bir toplantı yaptıklarını, bazı maddeler üzerinde görüştüklerini, ancak kanun iptal olmadan bunların geçici çözüm olduğunu söyledi. Aytaç, "Federasyon olarak, Oda olarak, şahıs olarak kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne kadar gideceğiz" dedi.

5 KM ŞARTI

Tarım Müdürlüğünde yapılan toplantıda 4 madde üzerinde vatandaşları geçici bir süre rahatlatacak konuların gündeme geldiğini belirten Aytaç, "Bunlardan birincisi tek tapusu olan vatandaş tarım arazisini satabilecek. İkincisi, diyelimki adamın birden fazla tapusu var. Bunların arası 5 km'den az olmayacak. Adamın Kızılhisar, Burç, Sarısalkım'da arazileri varsa rahatlıkla satabilecek. Üçüncüsü yine vatandaşın üzerinde birden fazla tapusu varsa örneğin bir kişinin 10 tapusu varsa, bunların hepsini birden devredecek. Dördüncüsü ise, yine vatandaşın birden fazla tapusu varsa, 10 dönümden az olmamak kaydıyla birini bırakıp, diğerlerini satabilecek" diye konuştu.

VATANDAŞ KANUNUN FARKINDA DEĞİL

Bunların geçici çözüm olduğunu, esas yapılması gerekenin kanunun tamamen iptal edilmesi olduğunu belirten Aytaç, "Bunlar çözüm değil. Eski sistem nerede? Kanun altyapısı hazırlanmadan çıktı. Önce bir pilot bölge seçilmeliydi, ondan sonra başarılı olunca uygulanırdı. Bu konuda çok sayıda şikayet geliyor. Telefonlarım susmuyor. Bu kanundan çok sayıda vatandaşın bilgisi yok. Olsa yer yerinden oynardı. Vatandaş kanunun farkında değil. Böyle iş mi olur? Kanunun iptali için elimizden geleni yapacağız. Federasyon olarak, oda olarak, şahıs olarak kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine kadar gideceğiz" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR