Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. bir ilke daha imza atarak, bu yıl Domotex fuarını makine halıları konusunda ihracat şampiyonu olan Gaziantep'e taşıdı. Domotex Halı Fuarı bugün saat 11'de kapılarını açıyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılacağı fuar, 29 Mayıs'a kadar açık kalacak. Türkiye'den ve yurtdışından gelecek olan katılımcılar, yaklaşık 20.000 metrekare alanda ürünlerini eşsiz bir atmosfer içinde sergileme imkanı bulacaklar.

GAZİANTEP ODAK NOKTA

Türkiye’nin Arap dünyasına en yakın illerinden birisi olması, güçlü sanayi yapısı, ticaretteki tecrübesi ve turizm potansiyeli ile Gaziantep’in bir ticaret merkezi olduğunu söyleyen Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, "Özellikle makine halısı üretiminde Gaziantep dünyanın odak noktası olmayı başarmıştır. Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. ekibi olarak halı ticaretinin ana merkezinde DOMOTEX fuarını düzenlemekten çok mutluyuz. Her zaman katılımcı ve ziyaretçilerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeye çalışıyor, dernek ve ortaklarımızla da pazar araştırmaları yapıyoruz. Bu araştırmalar sonucu bu yıl makine halıları sektörünü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde buluşturmaya karar verdik ve bu kararın tüm ilgili tarafları memnun edeceğine inanıyoruz. Domotex Gaziantep Makine Halısı fuarını, Gaziantep Ticaret Odası işbirliği ile düzenleniyoruz" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Domotex’in yalnız halı sektörü için değil, şehir için de önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Bartık, “Domotex’in en önemli özelliği ve artısı ise dünyanın pek çok noktasında irtibat bürolarının olması ve çok sayıda ziyaretçi getirmesi. Bu anlamda Gaziantep’e sektör ve turizm anlamında büyük katkıları olacağı kanaatindeyim. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAPLAN: MERKEZ GAZİANTEP

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, 6 yıldan buyana Gaziantep’te halı fuarının yapıldığını ve ilk 2 yıl Forza Fuarcılık, son 4 yılda ise Marka Fuarcılık tarafından gerçekleştirildiğini anımsattı. Her iki firmadan da memnun kaldıklarını belirten Kaplan, “Her 2 firmadan da memnunduk, kendilerine teşekkür ediyoruz. Fuarcılığa sıfırdan başlayıp belli bir noktaya geldik. Biz dedik ki madem sektörümüz dünyanın dört bir tarafında bilinir hale geldi. Fuar alanımız, ilave hol eklenerek daha da genişledi ve üçüncü holü de ekleme çabası içerisindeyiz. Fuarımızı da uluslararası olan, tanınırlığı ve bilinirliği daha fazla olan Domotex ile birlikte gerçekleştirelim. Halının merkezi Gaziantep ise fuarın en büyüğü de burada olmalıydı zaten. Nar festivali nar üretiminin yapıldığı yerde, elma festivali elmanın üretildiği yerde yapılıyor. Tabii ki halı fuarının da en gözdesi, halının merkezi Gaziantep’te yapılacak” dedi.

İYİ OLACAK

Kaplan, “Daha önce her yılın 9’uncu ayında fuar yapıyorduk. 9’uncu ay özellikle ihracatçı firmalarımız açısından sezonun tam başladığı döneme denk geliyordu. Fuara katılıyor ve müşteriye ürünü tam sunduğumuz, sipariş aldığımız zamanda sezon bitiyordu. Açıkçası istediğimiz verimi alamıyorduk. Bu defa sezon başlamadan yapalım istedik. Müşterilerimiz gelsin, ürünlerimizi teşhir edelim, siparişleri yapalım ve sezona da hazır girelim düşüncesiyle hareket ettik. Sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdik. Onların talepleri doğrultusunda Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası olarak 26 – 29 Mayıs tarihleri arasında fuarın gerçekleştirilmesi yönünde karar aldık. İnşallah daha iyi olacak. Zaten bizim amacımız sektörü daha iyi tanıtmak ve daha ileriye taşımak.”

ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

DOMOTEX Gaziantep Makine Halısı fuarı sadece fuara katılacak firmalara fayda sağlamakla kalmayıp Gaziantep'in otel işletmecileri, restoran ve lokantaları, mimarları, içmimarları, marangozları, gümrükçüleri, bankacıları, döviz büroları, taksicileri ve diğer pek çok sektörüne önemli ölçüde kazanç sağlayacak ve Gaziantep ilinin dünya çapında tanınmasında büyük rol oynayacak. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT