Gaziantep’in Geleceğine Değer’ projesi kapsamında ‘I. İyi Örnekler Fuarı’ açılışı yapıldı. Demokrasi Meydanı’nda, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Gaziantep’in Geleceğine Değer’ projesi kapsamında I. İyi Örnekler Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Gaziantep’teki okullarda 2013-2014 eğitim sezonunda yürütülen ‘Gaziantep’in Geleceğine Değer’ projesi kapsamında; sevgi, saygı ve yardımlaşma, farklılıkları kabullenme ve hoşgörü, sorumluluk ve vefa, doğruluk ve dürüstlük, aile, temizlik ve adalet konularında çalışmalar yürütüldü. Okul olarak yapılan çalışmalar, I. İyi Örnekler Fuarı’nda sergilendi. Okullarda yürütülen ‘Gaziantep’in Geleceğine Değer’ projesi kapsamında hazırlanan ürünler, Demokrasi Meydanı’nda kurulan stantlarda sergilendi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, açılışın ardından stantları gezdi.

DEĞERLER EN ÖNEMLİ ETKEN

Fuar açılışı öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, "İnşallah bu fuar, bu projeler, yaptığımız bu çalışmalar gelecek yıllarda çok daha geniş kapsamlı bir şekilde görsel olarak daha güzel, daha organize bir şekilde devam edecek. Bu sene Gaziantep’te birçok çalışmamız var. Türk milletinin dünyadaki en önemli özelliklerinden birisi de değerleridir. Bu değerlerimiz aşınmaya uğramaktadır. Bu değerlerimiz, çeşitli etkenler nedeniyle eksilmeye başlamıştır. Bu değerlerimizi tekrar geleceğe taşımak zorundayız. 2023 diye hedeflediğimiz Türkiye’deki bir başka tarih olarak 2071 olarak hedeflediğimiz Türkiye’ye, mazlumların hamisi olacak bir Türkiye’ye, zengin ve refah içerisinde yaşayan ve aynı zamanda dünyaya da o zenginliğinden katkı sunacak bir Türkiye’ye hazırlanırken, bu değerlerimizin hepsine yeniden teker teker sahip olmak, bunları tekrar yaşamak ve yaşatmak durumundayız.” İHA