Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ndeki fokların gösterileri yoğun ilgi görüyor. Havuzun içerisinde 3 metrelik yükseklikteki toplara kafa vurup, çemberin içerisinde geçen foklar, eğiticisinin eşliğinde notaları ezberleyip şarkı söylüyor. Gösteride akrobasi hareketleri ve çeşitli gösterileriyle izleyenleri büyüleyen foklar, ayrıca şarkı eşliğinde oryantal oynuyor.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, gösterileriyle herkesin ilgi odağı olan fokların beslenmesine ve bakımına büyük özen gösterdiklerini söyledi.

PAZARTESİ HARİÇ HER GÜN SAAT 14.30’DA

Yaklaşık 3 yıl önce açılan fok evindeki fokların gösterilerinin devam ettiğini belirten Özsöyler, şöyle konuştu: “Binlerce ziyaretçi fokların eşsiz gösterisini büyük bir heyecanla izliyor. Buradaki gösteriler özellikle çocukların ilgisini çekse de büyüklerinde hayranlıkla izlediği bir gösteri. Gösteriler sırasında çocuklar foklara bire bir dokunarak bu hayvanları tanıma fırsatı buluyor. Bu gösteriler tabi ki bizim ziyaretçi sayımızı da her geçen gün artırıyor. Foklar içinde her türlü detayı daha önceden düşünmüştük zaten. Şuanda yaşadıkları barınakları ve gösteri yaptıkları havuz tamamen doğal bir ortamdan oluşuyor.” BÜLTEN