Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Nuru Mahallesinde düzenlenen 1. Antep Fıstığı ve İncir Festivali binlerce vatandaşı buluşturdu. Festivalin son bölümünde sahne alan Silifkeli sanatçı Hacer, söylediği şarkılarla binlerce vatandaşı coşturarak, keyifli dakikalar yaşattı.

Nuru Sulama Müdürü Ersin Akdoğan ve Nuru Mahalle Muhtarı Mustafa Şen'in organizasyonu ile ve Silifke Belediyesinin destekleriyle düzenlenen 1'nci Nuru Antep Fıstığı ve İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bu seneki festivalin Nuru Sulama Kooperatifi öncülüğünde gerçekleştiğini kaydeden Nuru Sulama Kooperatifi Müdürü Ersin Akdoğan, "Festivaldeki amacımız son yıllardaki üretimi hızla artan Antep Fıstığının ve incirimizin tanıtımını yapmak, alıcıların ve yatırımcıların dikkatini çekmek, bürokrasinin gözünü mahallemizin üzerine yoğunlaştırmak. Gece gündüz çalışan çiftçilerimiz ile tüm misafirlerini buluşturmaktır" dedi.

ÇALIŞIYORUZ

Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demirçili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı mahallelerinde yaygın olarak yetiştirilen ve köylünün geçim kaynağı olan Antep fıstığı hasadının başladığını ifade eden Akdoğan, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 300 ton hasadın yapılacağını belirtti. Bölgede Antep Fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için Mahalleli üreticilerin sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirten Akdoğan, "Bizim ürünümüzTürkiye genelinde renk ve Tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet gören bir ürün. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyorlar" dedi. İHA