Bu olumsuz tablonun nedeninin eksik planlama olduğunu dile getiren Karakök, "Gaziantep'te Suriyeli nüfusu hariç, yılda 50 bin nüfus artışı var. Bu nüfus artışına karşılık bir çalışma, majör bir master planı uygulaması yok. Sadece günü birlik çözüm önerileri var" dedi.

SAĞLIĞIMIZ BOZULUYOR

Hava kirliliğinin arttığını, kirli hava şehrimizin üzerine kara basan gibi çöktüğünü belirten Karakök, "Bir takım ölçümler yapıyorlar kükürttü, partiküldü diye. Kömürün yasaklanması, hava gazının yaygınlaştırılması lazım. Hava kirliliği hem solunum yolları hastalıklarını artırır, hem akciğer kanserlerine yol açabilecek zemin hazırlar, astım, koah gibi hastalıkların artışına neden olur, cildi yaşlandırır. Kirli hava sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor" diye konuştu.

GÜNÜ BİRLİK ÇÖZÜMLER VAR

Trafiğin rezalet hale geldiği kentimizde, eğitimin dibe vurduğunu öne süren Karakök, "Kriterler değerlendirildiğinde Gaziantep yaşanabilirlik sıralamasında 60. sıradan sonra geliyor. Bunların nedeni eksik planlama. Maalesef baştan beri planlamalarda sıkıntı var. Şehrin sosyal yapısı bozuk. İlimizde yılda 50 bin nüfus artışı var, buna Suriyeli nüfus dahil değil. Ama buna tedbir alınmıyor. Yerleşimi planlama, yolları yapma, trafik açısından, hava kirliliğini engelleme yönünde bir çalışma, majör bir master planı uygulaması yok. Günü birlik çözüm önerileri var. Herkes 50 senenin planlamasını yaparken bizde ise 5 senenin planlaması yapılamıyor" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR