Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı desteği ile Medya doktoru Yapım, Organizasyon firması tarafından Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Şehr-i Medeniyet Gaziantep organizasyonu düzenlendi.

Yenilenen Tuğcan Otel’de düzenlenen Şehr-i Medeniyet Gaziantep Defilesinin tasarımlarını Gülnur Güneş, Koreografını Asil Çağıl, sunuculuğunu ise oyuncu Elif Tayhan ve Kerem Baydar gerçekleştirdi.

Projede konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep gibi önemli bir medeniyet şehrinde kültürüne yakışır bir Şehr-i Medeniyet Defilesi gerçekleşti. Bu defile şehrimizi ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmaya geniş katkı sağlamıştır. Kendimize ait kültür ve geleneklerimizi tanıttığımız Şehr-i Medeniyet projesi benim için önemli bir proje. Bizim için değerli olan batının bize getirmiş olduğu yanlış medeniyet değil aslında bizim topraklarımızda olan gerçek bir medeniyettir. Dolayısıyla bu Şehr-i Medeniyet defilesi beni cezbetti” dedi.

Gaziantep Tuğcan Otel'de gerçekleşen Şehr-i Medeniyet Gaziantep Defilesi yoğun ilgi gördü. Gerek Gaziantep yöresinin kültürünü tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini gerekse kutnu kumaşı için çalışmalarını Gaziantep için sürdüreceklerini belirten iç ve dış turizmin gelişmesi için yöresel kültürlerin ve farklılıkların farklı platformlarda tanıtılması gerektiğini ifade eden Medyadoktoru Yapım Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yapımcı Savaş Uğurlu ise, “Gençlerimizin medeniyetlerimizi ve kültürümüzü iyi anlaması, araştırması ve okuması gerekiyor. Kültür ve sanat alanında Şehr-i Medeniyet gibi projelere her zaman ihtiyaç duyacağız. Bizler elimizden geldiğince ülke kültürünü uluslararası platformlarda tanıtmak için üstümüze düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in projemize fıstık festivalinde yer vermesi bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Böyle güzel bir şehirde proje yapmak nasip oldu sayesinde” diye konuştu.

Şehr-i Medeniyet top modeller; Nilüfer Kurt, Tuğçe Sarıkaya, Özlem Karcıoğlu, Asya Öztürk, Ena Coraeva, Marina Federenka, Gözde Çoşkun, Hande Aras, Açelya Kartal ve Miray Uzuner yaptı.