CHP Gaziantep 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Peri, tempolarının 7 Haziran'dan farklı olmadığını, ancak bu defa vatandaşın tavrının ve olaylara bakışının farklı olduğunu söyledi. Ali Peri, "Vatandaş bu seçimde işsizliği, ekonomiyi konuşmuyor, asgari ücreti konuşmuyor, emekliye zamdan ziyade barışı, huzuru, kardeşliği konuşuyor. Can güvenliği içinde şu anda tek çözümü CHP'de görüyor" dedi.

VATANDAŞ MHP VE HDP ARASINDA OY DAĞILIMI YAPTI

Vatandaşın 7 Haziran seçimlerinde bilinçli bir şekilde oy kullandığını belirten Ali Peri, "7 Haziran seçimlerine giderken vatandaş kime oy vermeyeceğini söylüyordu, kime tepkili olduğunu söylüyordu. Ama hangi yönde oy kullanacağı konusunda hiç renk vermiyordu. 7 Haziran akşamı gördük ki vatandaş dengeli olarak MHP ve HDP arasında oy dağılımı yaptı. Bunu yaparken de Türkiye'de bazı koşulları gözönüne aldı. Hiç kimse kalkıpta bu vatandaş bilinçsizce kömüre oy verdi, yağa oy verdi, pirince oy verdi demesin. 7 haziran seçimlerinde bunu bir kez daha gördük" dedi.

DÜRÜST OLALIM

1 Kasım seçimlerine giderken vatandaşta farklı bir algının olduğunu anlatan Ali Peri, "Vatandaş kime oy vermeyeceğini de söylemiyor, kime oy vereceğini de söylemiyor. Ancak konuştukları tek şey var. Özellikle 7 Haziran'dan bu yana genel genel başkanımızın izlemiş olduğu politika. CHP'nin 7 Haziran'a giderken de vaatleri vardı, inandırıcıydı ancak dürüst olalım. Daha önceki dönemlerde CHP'nin yapmış olduğu bazı hareketleri halk benimsemediği için CHP'nin 7 Haziran'a giderken vaatlerine çok da inandırıcı bakmadı. Ancak vaatlerini yapacağını, uygun olduğunu gördü. 7 Haziran seçimlerinden bu yana CHP'nin izlemiş olduğu politikalar nedeniyle vatandaşımızın konuştuğu tek parti CHP" diye konuştu.

2 KASIM'DA FARKLI BİR TABLO ÇIKACAK

Vatandaşın neden CHP'yi konuştuğunu anlatan Peri şunları söyledi:"Vatandaş şunu söylüyor, mecliste 4 parti var. CHP tüm siyasi partilere aynı mesafede, diğer siyasi partilerle görüşüp diyalog kurabiliyor. Ama CHP dışındaki 3 parti birbiriyle konuşmuyor. Birbirine karşı tavırlılar. Bunun için bu yönde oy kullanacağım diyor. Vatandaş bu seçimde işsizliği, ekonomiyi konuşmuyor, asgari ücreti konuşmuyor, emekliye zamdan ziyade barışı, huzuru, kardeşliği konuşuyor. Can güvenliği içinde şu anda tek çözümü CHP'de görüyor. Diğer 3 parti taraflı düşünüyor, taraflı demeçler veriyor, CHP ise Türkiye'de herkesimi, bir bütün kabul ederek bu doğrultuda politika izliyor. Böyle olunca da 2 Kasım sabahı farklı bir tablo çıkacak" dedi.

KOALİSYONLAR ÖCÜ DEĞİL

'Bu farklı tabloda tek başına iktidar çıkar mı?' diyen Peri, "Zor. Ancak bu ülkede koalisyonlar geçmişte yaşandı. Vatandaş bununda farkında. Bülenç Arınç Türkiye'nin sayılı, kendini yetiştirmiş politikacısı bile geçmişteki Milli Selamet Partisi, CHP koalisyonundan bahsetti. Olumsuz da değildi dedi. 1999'da DSP, MHP, Anap koalisyonu Türkiye'nin ekonomik sorununu çözdü. 2002"den sonra iktidara gelen parti o dönemde atılan güzel temeller üzerine ekonomiyi iyi götürdü. O dönemde alınan kararlar bittikten sonra ekonomi kötüleşmeye başladı. Demekki koalisyonlar kötü ve öcü değil. Toplumun her kesiminde her yerde berabersek, bizim seçtiğimiz vekillerimizde mecliste biraraya gelsinler. Sen ben kavgasını bıraksınlar. Düğünlerde, cenazelerde beraberiz de meclise gönderdiklerimiz niye anlaşamıyorlar, koalisyon yapmıyorlar. Koalisyonu kötü ve tehlikeli görmemek lazım. Önemli olan insanların doğruyu söylemeleri, hele hele politikacıların. Oy uğruna yalan söylememeleri gerekir. Yalan söyleyen politikacılar o an için oy alırlar ama sonuçta kendileri de hüsrana uğrar" diye konuştu.

ADAYLARA KALABALIK YERLERE GİRMEYİN UYARISI

Gaziantep'te farklı bir tablo çıkacağını, vatandaşın umudunun CHP olduğunu söyleyen Peri, "Terör konusunda ve ekonomik sorunları çözmede umut cHP'de. 7 Hazirandan bu yana çok şey değişti. Köyde, kentte, gecekonduda, imarlı kesimde, esnaf, sanayici memurda insanlar korkuyor. Korku toplumu olduk, insanlar kalabalık yerlere girmeye korkuyorlar. Hatta bizi kalabalık yerlere girmeyin diye uyarıyorlar. Açlıktan sefaletten ziyade, insanlar can güvenliği derdinde. Çünkü geleceğimiz için huzurlu bir ortam kurmak zorundayız. Görev siyasetçilere düşüyor ortamı germemeleri gerekiyor. Siyasetçiler gergin konuşursa toplum gerilir" şeklinde konuştu. Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR