Acımız büyük, endişemiz sürüyor.. Bir yandan şehit Mehmet'e ağlarken, diğer yandan esir İrfan Beyaz için dua ediyoruz.. Pazar gününden beri kentin duyarlı davranmasına, çeşitli gruplar halinde PKK'yı protesto etmesine bizlerde katılıyoruz..Bazen arabalarla bazen yürüyerek, kalabalık gruplara eşlik ederek tepkimizi veriyoruz..
Ama son 2 gündür dikkatimizi başka birşey çekmeye başladı..
Cadde ve sokaklarda PKK'yı protesto eden ve tepki verenlerin profilinde değişimler gözlüyoruz..
Küçük küçük çocuklara, ellerine tutuşturulan Türk bayraklarıyla slogan attırılıyor.. Hemde öğrenci kıyafetleriyle, hemde başlarında 1-2 öğretmen olduğu halde..
Bu işte bir tuhaflık yokmu sizlerce..
Elbette konu çok hassas, elbette sıkıntılı günlerden geçiyoruz..
Ama minicik ilkokul öğrencilerine gruplar halinde şehrin cadde ve sokaklarında sloganlar attırılması kimin izniyle, kimin emri ile yapılmaktadır, bunu bir yetkili çıkıp açıklarsa memnun olacağız..
Tekrar ediyoruz, tepki verilecektir, yapılanlara hepimiz sessiz kalmayacak sonuna kadar feryadımızı duyurmaya devam edeceğiz..
Ama bunun yolunun, küçük öğrencileri sokağa taşımakla, onlara siyasi sloganlar attırmakla çözüm olacağını sanmıyoruz..
Bırakın ilkokul öğrencilerini, lise öğrencilerine bile resmi kıyafetlerle hemde ders saatlerinde, cadde ve sokaklarda farklı sloganlar attırılmasının masum bir tepkiden öte, tehlikeli bir oyun olabileceğini düşünüyoruz..
Bu uygulamanın Sayın Validen habersiz, milli eğitimden izinsiz olduğuna inanmak istiyoruz..
Çünkü aksi halinde, yarın bu küçük öğrenciler farklı eylemlerde de kullanılabilir hale getirilebilecektir.. Tehlike de buradadır..Gaziantep27