Evimi boşalt' dediği 6 Suriyeli tarafından 40 bıçak darbesiyle öldürülen Hıdır Çalar'ın yakınları ve mahalle sakinleri isyan çıkardı. Ünaldı Mahallesi'ni ayağa kaldıran cinayette kıyamet koptu. Polisin, gece gaz bombaları ve basınçlı suyla müdahale ederek sonlandırdığı gerginlik, öğle saatlerinde öldürülen kişinin cenazesi için toplanılmasıyla yeniden tırmandı. Ünaldı Mahallesinde oturan vatandaşlar, "Şehidimizin öcünü alacağız. Fatma Şahin'i istiyoruz. Biz Suriyeli istemiyoruz. Kurban boğazlamış gibi boğazladılar. Allah'tan korkun. Allah'ı, kitabı seven bunu yapmaz" diyerek tepki gösterdi. Bu arada Çalar'ı 40 bıçak darbesiyle öldüren zanlılardan 4'ü gözaltına alındı, 2'sinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

OĞLUNDAN İNANILMAZ İDDİALAR

Gece olayı haber alınca eve geldiğini ve babasının cesediyle karşılaştığını söyleyen Cuma Çalar, "Babamın evde bir miktar parası çalındı. Biz polis çağırdık tutanak tutturduk, daha sonra ise babamlara ziyarete gelenlerin cep telefonu çalındı. Babam kiracıların yaptığını düşünerek evden çıkmalarını istedi. Evden çıkmayacaklarını söyleyince biz de polise giderek şikayetçi olduk. Polis bize, Suriyeli kiracılarımızı ayın 25'inde evden çıkacağını söyledi fakat çıkarmadı. Sonra ayın 1'inde çıkaracağız dediler yine çıkarmadılar. Olayın yaşandığı gecede babamı eve çay içme bahanesiyle çağırıp bıçaklayarak öldürmüşler" dedi.

OLAY GECE OLDU

Olay, gece saatlerinde Ünaldı Mahallesi 3 nolu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, evi bulunan Hıdır Çalar, evini boşaltmasını istediği adı bilinmeyen Suriyeli kiracılarıyla tartıştı. Tartışma sırasında evde kalan 6 Suriyeli, Çalar'ı vücudunun değişik yerlerinden onlarca kez bıçaklayarak kaçtı. Çalar'ın cesedi otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp morguna götürülürken, olayı duyan mahalle sakinlerinin evde kalan Suriyelileri linç etme girişimini, polis biber gazı kullanarak engelledi. Olayı haber alan yakınlarının çağırdığı sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çalar'ın öldüğü belirlendi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Çalar'ın cesedi incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLDİ

Olayı haber alan mahalle sakinleri ise Suriyeli kiracının yaşadığı eve saldırmak istedi. Buna izin vermeyen polisler ile mahalle sakinleri arasında arbede yaşandı. Bu sırada polisler kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Gazlı müdahaleden etkilenen mahalle sakinleri ve basın mensupları fenalık geçirdi.

AİLEYİ ÖZEL HAREKAT EVDEN ÇIKARDI

Ev sahibini öldüren Suriyelinin evde bırakıp kaçtığı ailesi ise özel harekat polisleri tarafından zırhlı araçla evden çıkarıldı. Suriyeli aile, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Polis, olayın ardından kaçan Suriyeli'nin yakalanması için çalışma başlattı.

GERGİNLİK SÜRDÜ

Polisin, gece gaz bombaları ve basınçlı suyla müdahale ederek sonlandırdığı gerginlik, dün öğle saatlerinde öldürülen kişinin cenazesi için toplanılmasıyla yeniden tırmandı. Suriyelilerin kaldığı ev ve işyerlerine saldıran ve yoldan geçen Suriye uyruklu 2 kişiyi döven kalabalık, polis tarafından engellendi.

CENAZE DEFNEDİLDİ

Hıdır Çalar'ın otopsisinde vücudunda 40'dan fazla bıçak darbesi ile yaşamını yitirdiği belirlendi. Çalar'ın cenazesi öğle saatlerinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından teslim edilen yakınları tarafından Yeşilkent Mezarlığı'na defnedildi.

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Mahalle sakinleri ise meydana gelen ve polisin biber gazı kullanarak yatıştırdığı olayların ardından cenaze öncesi yeniden toplandı. Mahallede toplanan bir grup vatandaş, cinayete tepki göstererek Suriyelileri istemediklerini söyledi. Çok sayıda Suriyelinin dün gece oluşan tepkinin ardından ayrıldığı mahallede toplanan kalabalık, Arapça yazılı olan işyerleri ile Suriyelilerin kaldığı evlere saldırmak istedi. Suriyelilerin olduğu bilinen kapalı işyerlerinin kepenklerini tekmeleyen öfkeli kalabalık, bu sırada yoldan geçen 2 Suriyeliyi döverek hastanelik etti. Gerginliğin tırmanması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, sakin olmaları yönünde çağrıda bulunduğu grubu dağıttı ve mahallede önlem aldı.

4 SURİYELİ GÖZALTINDA

Öte yandan işlenen cinayetin ardından çalışma başlatan polis ekiplerinin, şüpheli olarak aranan 6 Suriyeli'den 4'ünü gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltına alınan 4 şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandığı öğrenilirken, diğer 2 Suriyelinin de yakalanmasına yönelik çalışma sürdürülüyor.

ERDOĞAN VE ŞAHİN'E TEPKİ GÖSTERDİLER

Suriyelileri mahallelerinde istemediklerini dile getiren vatandaşlar,Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Cinayetin işlendiği evin önüne gelen bir kadın gözyaşları içerisinde, "Şehidimizin öcünü alacağız Erdoğan. Fatma Şahin'i istiyorum ben. Bu şehidin öcü alınacak. Biz Suriyeli istemiyoruz. Kurban boğazlamış gibi boğazladılar. Allah'tan korkun. Allah'ı, kitabı seven bunu yapmaz. Tayyip Erdoğan buraya gelecek, Erdoğan gelmezse o Türkiye'yi başına yıkarım." diyerek tepkisini dile getirdi.

SUÇUMUZ NE ?

Başka bir mahallesi kadın ise "Yatak dediler yatak verdik. Canımızı almak için mi geldiler? Bunları içimize bizi öldürsünler diye mi koydular. Suçumuz ne? Daha 3 gün önce kendine biz oy verdik. 3 gün önce başımıza getirdik. Bu teröristleri içimize niye koydu? O adama yazık değil mi? Evini açtı, içeride koyun gibi kestiler." ifadelerine yer verdi. Mustafa Karalar isimli başka bir vatandaş da, "Suriyeliler geldiğinden beri her türlü sıkıntımız var. Devletimiz onlara iş yeri açtı, vergiye tabi tutmuyor. Bizlerden vergi alıyor. Biz 300 liraya çalışıyorsak onlar 100 liraya çalışıyor." dedi. DHA