Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın “Gaziantep Halkına Mesajı” başlıklı yazılı bir açıklama yayınladı. Mesajda "Bildiğiniz üzere, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi tarafından İstanbul birinci bölgeden aday gösterildim. Yeniden milletvekili seçildiğim takdirde sadece İstanbul’un değil, Gaziantep’in de milletvekili olmaya; sorunlarınızı, talep ve beklentilerinizi yine Meclise taşımaya devam edeceğim. Gazianteplilere daima kapım ardına kadar açık olacak."dedi.

GAZİANTEP HEM HÜRRİYETİ HEM TUTUKLULUĞU TATTIĞIM ŞEHİR

Yalçın mesajında şunları söyledi: "Muhterem Gaziantepliler, Değerli dava arkadaşlarım; Gaziantep’e ilk defa delikanlı çağında, bir üniversite öğrencisi olarak geldim. Ülkücü camianın her gün birkaç şehit cenazesi kaldırdığı kavga günlerinde, gerek Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Gaziantep kampüsünde gerekse şehir merkezinde ihanet şebekelerine karşı Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisin il teşkilatlarının verdiği zorlu mücadelede yer almanın onurunu tattım. Burada üniversite öğrencisi olarak kaldığım süre zarfında çok değerli insanlar tanıdım; birlik, beraberlik, dayanışma ve sevgi kavramlarının taşıdığı değerleri yeniden idrak ettim. Kimileri başka bölgelerden gelmiş kimileri Gaziantep’in yerlisi olan dava arkadaşlarımla varlığı, yokluğu, acıyı ve sevinci paylaştık. Dün birlikte kol kola yürüdüğümüz arkadaşlarımızın ertesi gün kahpe kurşunlarla şehit edildiğine, Hakk’a yürüdüğüne tanıklık ettik. Kimi zaman gülerek birleştirdik hissiyatımızı kimi zaman gözyaşlarımızı içimize akıtarak… O badireli günlerde Gaziantep’te Ülkücü camia hep tek bilek tek yürek oldu. Ancak elimde olmayan sebeplerle öğrenimimi yarıda bırakmak ve Gaziantep’ten ayrılıp Ankara’ya dönmek zorunda kaldım. Ama üniversite öğrencisi olarak acı tatlı anılarla arkamda bıraktığım ilk göz ağrım Gaziantep’i hiç unutmadım. Ne yazık ki Gaziantep’e ikinci dönüşüm serbestçe olmadı. O dönemi Gaziantep Kapalı Cezaevi’nin dört duvarı arasında geçirdim. Ama çok sevdiğim Gaziantep’in havasını teneffüs ettiğim için buradaki mahpusluk hayatımın bile bana hüzün ve sabırla karışık gizli bir haz verdiğini dün gibi hatırlıyorum. O bakımdan diyebilirim ki Gaziantep, benim hem hürriyeti hem de tutukluluğu tattığım şehirdir. Ülkücü Hareket saflarında delikanlı çağımızda verdiğimiz mücadelede beni pişiren, yetiştiren şehirdir. Gaziantep, kavgamızın şehridir. Duygusal bağlar kurup caddelerinde, sokaklarında, parklarında acı tatlı anılar biriktirdiğim; Anadolu kültürünün bütün zenginliği, şefkati ve misafirperverliğiyle beni kucaklayan bu şehirde tattığım sıcaklık, beni ömrümce ruhen besledi. Bu yüzden de aradan geçen uzun yıllar, benim Gaziantep’e duyduğum sevgiyi hiç azaltmadı. Bu güzel kenti terk etmek ve öğrenimime Ankara’da devam etmek mecburiyetinde kalsam da hiç hafızamdan silmedim."

GAZİANTEPLİLERE KARŞI DAİMA DÜRÜST OLDUM

'Beni toy bir delikanlı iken kucaklayıp bağrına basan ve yetişmemde büyük pay sahibi olan Gaziantep, yıllar sonra siyasette de kendini temsil onurunu bana verdi' diyen Yalçın şöyle devam etti:" Aradan yıllar geçtikten sonra bir akademisyenken Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulunda görev aldım. 2011 yılı genel seçimleri öncesinde partim tarafından Gaziantep’ten milletvekili adayı gösterildiğim zaman bundan büyük bir sevinç ve gurur duydum. Seçildiğim takdirde Gaziantep’i temsilen gireceğim Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk göz ağrıma hizmet edecektim. Çok şükür Allah bana bu şansı verdi. Böylece ilk üniversite tahsilinden sonra ilk parlamenter tecrübemi de Gaziantep adına yaşadım. Milletvekili seçildiğim günden beri Gaziantep’in sorunlarıyla yakından ilgilenip gayret gösterdim. Gaziantep’e ve Gazianteplilere karşı daima dürüst oldum. Ne sizleri ne de kendimi aldattım. Yapamayacaklarım konusunda asla siyasi yalanlara başvurmadım. Gaziantep’e yakışmayacak hiçbir tutum ve davranış içinde bulunmadım, hiçbir söz sarf etmedim. Şehrimizi hakkıyla temsil etmek, Gaziantep halkının beni milletvekili seçerek gösterdiği teveccühe layık olabilmek için elimden geleni yaptım. Gaziantep, Güneydoğu Anadolu’nun İstanbul’udur. Sahip olduğu yerel özelliklerle zengin kültürel ve turistik değerleri dolayısıyla sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınmış kentlerdendir. Bu seçkin şehri milletvekili olarak parlamentoda temsil etmekten hep gurur ve onur duydum. Gaziantep, milletvekili sıfatıyla temsil ettiğim ilk şehir olması bakımından da ilk göz ağrımdır. Elbette ülkesine ve davasına hizmet etmek için politikaya atılan her milletvekili için Türkiye’nin herhangi bir kentinden seçilmek yeterlidir. Ancak halkının vekâletini aldığınız bazı şehirler vardır ki onunla bir zaman diliminde kurduğunuz köklü bağlar bu seçimi daha özel kılar. Gaziantep de benim için öyledir. Bildiğiniz üzere, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi tarafından İstanbul birinci bölgeden aday gösterildim. Yeniden milletvekili seçildiğim takdirde sadece İstanbul’un değil, Gaziantep’in de milletvekili olmaya; sorunlarınızı, talep ve beklentilerinizi yine Meclise taşımaya devam edeceğim. Gazianteplilere daima kapım ardına kadar açık olacak. Bu açıklamam bir veda gibi algılanmasın. Ben bundan sonra da Gaziantep’e gelmeye devam edeceğim. Bu güzel kentle aramda kopması mümkün olmayan duygusal bağ hep sürecek. 7 Haziran seçimleri için Gaziantep’ten aday olan arkadaşlarımızın devralacakları bayrağı benden daha büyük coşku ve heyecanla taşıyacaklarına, ilimize üstün hizmetlerde bulunacaklarına şüphem yoktur. Siz aziz Gaziantepli hemşerilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."dedi.