MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, Gaziantep'in gözardı edilen edilen sorunlarıyla ilgili zehir zembelek açıklama yaptı. Suriyeliler üzerinde duran Yalçın, Gaziantep halkının cevap beklediğini söyledi.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Gaziantep'e gelen mültecilerin şehre istedikleri gibi yayıldığını belirten Yalçın, "Boş buldukları evlere, inşaat halindeki iskânlara eski fabrikalar gibi atıl durumdaki meskenlere yerleşmektedirler. Bunun yanında, Gaziantep ilimizde yaygın olarak bulunan ikinci yazlık ev olarak kullanılan bağ evlerinin de kapısını kırıp yerleşen Suriyeliler, evi boşaltmaları istendiğinde karşı çıkmakta, ev sahiplerine zorluk çıkarmaktadırlar. Bu konuda yetkililere başvuran ev sahipleri ‘İnsanlık adına idare edin, yapılacak bir şey yok’ söylemleriyle karşılaştıklarını iddia etmektedirler" dedi.

NE GİBİ ÖNLEMLER ALINACAK

"Suriyelilerin ilimizdeki boş buldukları meskenleri, inşaat alanlarını bağ evlerini işgal ettikleri doğru mudur?" diye soran Yalçın "Doğru ise bu konuda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Gaziantep ilimizde evinin Suriyeliler tarafından zapt edildiği konusunda Mülki İdare Amirlerine ve Emniyet Birimlerine bugüne kadar kaç kişi başvurmuştur? Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır? Bu gibi şikâyetleri olan menkul sahiplerini bu durumdan kurtarmak için ne yapmayı düşünüyorsunuz"

BONZAİ KULLANIMI ARTTI

Ülkede uyuşturucu kullanımının her geçen gün arttığını ve kullanma yaşının küçüldüğünü belirten Yalçın, "Özellikle son zamanlarda, Bonzai ve Jamaika olarak bilinen kannabis ürünlerinin kullanımı oldukça artmış, artık maalesef sokak ortalarında, okul önlerinde aleni bir şekilde alınıp satılmaya başlanmıştır. İlköğretim seviyesine kadar düşen bu tehlikenin boyutu ve ileriki aşamalardaki etkileri bir hayli ürkütücü hale bürünmüştür. Her geçen gün Bonzai ve Jamaika kullanımından kaynaklı sağlık sorunları çoğalmakta hatta hayatını kaybeden gençlerimizin oranı artmaktadır. Son bir yıl içerisinde aylara göre Bonzai ve sentetik kannabinoid türevlerinin kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarıyla kaç kişi herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmuştur? Bu başvuruların Bonzai kullanım yaygınlığının illere göre dağılımı nasıldır?. Ülkemizde alkol bağımlılığı kriterlerini tam olarak karşılayanların sıklığı nedir? Bunun illere göre dağılımı nasıldır? 18 yaş üstü ve 18 yaş altı ; kız-erkek oranları nasıldır?" diye sordu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT