Gaziantep Valiliği'nce,İslahiye İlçemiz sınırları içerisinde bulunan; “Mağara Tepe, Topbarnaz Tepe, Hamo Tepe, Hanife Tepe, Yellibel Tepe, Ayazdağ Tepe, Keldüz Tepe, 1839 Rakımlı Tepe, Benzerce Tepe, Havşu Tepe, Kirmen Kayası, Göbel Tepe, Kokarca Sırtları, Ufacık Mezrası”arasında kalan bölgeyi 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN

Valilikten özel güvenlik bölgesi ilan edilmesiyle ilgili yapılan açıklamada, "Milli güvenliğin, kamu düzeni ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, bölgemizde barınabilecek bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla icra edilecek operasyonel faaliyetlerden vatandaşlarımızın zarar görmemeleri için aşağıda belirtilen alan “özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edilmiştir. Belirtilen tarihler arasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmeleri yasaklanmıştır" denildi.

İKİNCİ DEFA İLAN EDİLDİ

Buna göre; 2565 sayılı Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince, İslahiye İlçemiz sınırları içerisinde bulunan; “Mağara Tepe, Topbarnaz Tepe, Hamo Tepe, Hanife Tepe, Yellibel Tepe, Ayazdağ Tepe, Keldüz Tepe, 1839 Rakımlı Tepe, Benzerce Tepe, Havşu Tepe, Kirmen Kayası, Göbel Tepe, Kokarca Sırtları, Ufacık Mezrası”arasında kalan bölge, 20.01.2017 günü saat 00.00’dan başlayarak 03.02.2017 günü saat 23.59’a kadar (15) on beş gün süre ile ikinci defa “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmiştir. 20 Ocak 2017 – 03 Şubat 2017 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlere her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığınca yapılacaktır" denildi. Bülten