12 yaşındaki Suriyeli çocuğun kafasını kesip kuyuya atmış

Bu adam ibret için asılmalı

Gaziantep'in Karayılan Mahallesinde 12 yaşındaki Suriyeli çocuğun kafasının kesildikten sonra kuyuya atılması, başsız bedeninin ise olay yerinde bırakılması yeni bir vahşeti gözler önüne sergiledi. Cinayeti işleyen kişinin cezaevinden yeni çıktığı ve Suriyeli çocuğun cebindeki 250 lirayı almak isteyince dirençle karşılaştığı belirtildi.

Karayılan Caddesi üzerinde bulunan beyaz eşya tamirhanesinde çırak olarak çalışan küçük bir çocuğun ortaya çıkardığı olay tüyler ürpertti. Edinilen bilgiye göre, beyaz eşya tamirhanesinde çırak olarak çalışan ve adı açıklanmayan 13 yaşındaki bir çocuk, işyerinin karşısındaki depoya malzeme almak için gitti. Ancak deponun kapısını açtığında yerde yatan başsız bir çocuk cesedi ile karşılaştı. Büyük bir panik yaşayan bu çocuk koşarak yerde başı olmayan bir çocuk cesedinin yattığını ağlayarak ustasına anlattı.

AİLESİ ŞOK OLDU

Akşam saat 20 sıralarındaki bu olay üzerine işyeri sahibi hemen polisi arayarak durumu anlattı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede yaptıkları aramada yerde yatan cesedin başını bulamadı. Kısa süreli yapılan araştırmada, cesedin Suriyeli 12 yaşındaki Ferhat Ali isimli bir çocuğa ait olduğunu tespit etti ve ailesine haber verdi.

Olayı duyarak cinayetin işlendiği yere gelen Ferhat Ali'nin yakınları küçük çocuğun cesedini görmek isteyince polis ekipleri ile aralarında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, küçük çocuğun yakınlarını güçlükle kontrol altına alırken çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

CEZAEVİNDEN ÇIKAN KİŞİ ÖLDÜRMÜŞ

Polis çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkarak olay yeri yakınlarında cinayet zanlısı bir süre önce cezaevinden çıkan Cengiz P.'yi yakaladı. Bağımlı olduğu ileri sürülen Cengiz P. ailesi ve mahalleliler tarafından linç edilmek istendi. Zanlının cezaevinden yeni çıktığı, eşi ve çocuklarından ayrı yaşadığı belirtildi. Cengiz P. sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

BAŞINI KUYUYA ATMIŞ

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen C.P., yakalandıktan sonra, 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu, kullanılmayan depoya götürüp tuvalette kafasını gövdesinden ayırdıktan sonra kesik başı poşete koyduğu, daha sonra da kullanılmayan metruk bir evin bahçesinde bulunan su kuyusuna attığını itiraf etti.

SURİYELİ ÇOCUK 250 TL İÇİN CANINDAN OLMUŞ

Katil zanlısı C.P.'nin 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu, ustasının başka birine iletmesi için verdiği 250 TL'yi istemesi ve çocuğun vermemek için direndiği için işlediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullandığı öğrenilen katil zanlısı mahallelinin linç girişimi sonucu yaralanması sonrası getirildiği Şehitkamil Devlet Hastanesi'den güvenlik gerekçesi nedeniyle morg kapısından çıkarıldığı görüldü.

İTFAİYE EKİPLERİNİN 11 SAATLİK ÇALIŞMASI SONUCU KESİK BAŞ KUYUDAN ÇIKARILDI

Öte yandan, katil zanlısının çocuğun kim olduğu anlaşılmaması gerekçesiyle kafasını kestiği ve kuyuya attığını itiraf ettiği belirtildi. Evli ve ailesinden ayrı yaşadığı öğrenilen katil zanlısı C.P.'nin öldürdüğü iddia edilen Suriyeli çocuğun kesik başı itfaiye ekiplerinin 11 saatlik çalışması sonrası 20 metre derinliğe sahip olan dibi çamurlu su ile dolu kuyudan çıkarıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Gaziantep'te, 250 lira için boğazı kesilerek öldürülen 13 yaşındaki Suriyeli Ferhat Seyrek, toprağa verildi.

Olay, Karayılan Mahallesi'nde dün meydana geldi. Bir müşteri, savaştan kaçarak Gaziantep'e ailesiyle birlikte yerleşen ve geçimlerine katkıda bulunmak için bir beyaz eşya ustasının yanında çalışmaya başlayan Ferhat Seyrek'e, ustasına verilmek üzere 250 lira bıraktı. Bunu gören Cengiz P. (34), Ferhat'ı ambara çekerek boğazını kesti. Olayın hemen ardından da bölgeden uzaklaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ferhat Seyrek'in öldüğünü tespit etti. Suriyeli çocuğun cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, Cengiz P.'nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Ferhat Seyrek'in yakınları küçük çocuğun cenazesini bugün Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndan aldı.