Gaziantep Biriketçiler ve Benzeri Odası Olağan Genel Kurul Kongresi'nde konuşan Merkez Esnaf Kooperatifi Başkanı Mustafa Akalın, 500 bin lira uygun ödeme koşuluyla kredi vereceklerini kaydederek, esnafa müjde verdi. Gaziantep Briketçiler ve Benzeri Odası Olağan Genel Kurul’u, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(GESOB)’nde yapıldı. Mevcut başkan Mehmet Hayri Atar, rakibi Hayri Yanıç’a karşı 56 oy alarak yeniden başkan seçildi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU
Kongrede divan başkanlığını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim Kurulu Üyesi Settar Kıratlı üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

AKALIN: ESNAFA UYGUN ÖDEMELİ KREDİ VERECEĞİZ
Oylamanın ardından konuşan Merkez Esnaf Kooperatifi başkanı Mustafa Akalın, esnafa müjde vererek şunları vurguladı: “Bize hükümetimiz bir fırsat verdi. Sizlerde yeni yerlerinizde arsa aldınız. Sizlere 500 Bin lira uygun ödeme koşuluyla kredi vereceğiz. Bunu size müjde olarak veriyorum.”

YANAÇ: ESNAFIN YER SORUNU VAR
Başkan adayı Hayri Yanaç ise konuşmasında 5-6 kişinin daha istifa etmesi durumunda odanın kapanacağına dikkat çekti. Yanaç, “başkan seçildiği takdirde maaş almayacağım. Oda kurmak için 500 üye olması gerek. Bizim şuanda üye sayımız 108. Bundan sonra 5-6 kişi daha istifa ederse oda kapanacak. Başkan seçilirsem üye sayımızı arttırarak odamızı bu durumdan kurtaracağım. Esnafımızın Şehitkamil ve Şahinbey’de iki tane sitesi olması gerekiyor. Esnafın en büyük sorunlarından bir tanesi yer sorunudur” dedi.

ATAR: YERİNDE KAYIT YAPTIRDIM
Oda sayısının düşmemesi için yerinde kayıt yaptırdığını belirten mevcut yeni başkan Hayri Atar, “Noter huzurunda çekilişi yaptım. Kafama göre bir şey söylemem. Belgelerle konuşuyorum. Esnafımızın işyerleri kapanmasın diye mücadele ettim. Gaziantep bütün kesimlerle görüşerek elimden geleni yaptım. Verdiğim mücadeleyi sizler biliyorsunuz. Takdir sizin” şeklinde konuştu.

Başkan Hayri Atar’ın Yönetim Kurulu’nda şu isimler bulunuyor: Osman Akalın, Asım Özaykut, Mehmet Aslan, Hüseyin Kaya, Bilal Yılmaz, Abdulkadir Utkan.

Denetim Kurulu'nda ise şu isimler yer alıyor: Mustafa Akalın, Salih Özgür Kürümlüoğlu, Mehmet Fatih Ayhan

AYŞEGÜL BAĞCI