Ev kadını Serap Oral, herkese örnek olacak bir davranışta bulundu ve engelli vatandaşlar için 30 tekerlekli sandalye ve 10 koltuk derneği ayarladı. Gaziantep Sakatlar Derneği'nde gönüllü olarak görev alan Oral, kapak toplayarak 48 tekerlekli sandalye alımı yaptı. Bu işin kapakla olmayacağını gören Oral, çevresindeki herkesi ayaklandırdı ve etkinliklerden elde edilen gelirlerle engellilerin yüzünü güldürdü. Tekerlikli sandalyeler düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Tekerlekli sandalyelerin teslim edildiği törene AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender ile engelliler katıldı. Şahin, herkesin engelli adayı olduğunu ifade ederken, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

HEPİMİZ BİRER ADAYIZ

Fatma Şahin ise bakanlık yaptığı dönemde de engellilerin yaşam standartlarının yükselmesi için çalıştığına anlatarak, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet mantığı ile engelli ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu düşünce ile de dezavantajlı olarak görülen tüm gruplara pozitif ayrımcılık yapıldı ve yaşamları kolaylaştırıldı" dedi.

ORAL: HERKES DESTEK OLMALI

Yaptığı destekle bir çok engellinin yüzünü güldüren Oral, "Bu iş gönüllülük işi. Kapak toplayarak başladığımız bu işi bu boyutlara geldi. Eşimizi dostuğumuzu bu işe yönlendirirdik ve gönüllü olarak yaptığımız çalışmalar ile tekerlekli sandalye aldık. Bu işlere devam edeceğiz" mesajını verdi.

KALENDER: BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

Dernek Başkanı Hulusi Kalender ise, engellilerin yaşama adapte olmalarına yönelik çalışma yaptıklarını ve 3 bin civarında üyelerinden 800'ünün artık çalıştığını kaydetti. Kalender, "Bizim amacımız engellilere destek olmak. Devletin olmadığı yerlerde gönüllerini devreye koymak. Bugün burada Serap Oral'ın destekleriyle özenli çalışması ile engellileri sevindirdik. Dünya kadınlar günü öncesi böyle anlamlı desteği teşekkür ediyorum. Biz kocaman bir aileyiz" diye konuştu.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT