İbrahim Kızıl, “Beşiktaş’ın duruşu varsa, Gaziantepspor’un da var. Orman, kulübün tiple yönetileceğini söylüyorsa yazık. Real Madrid’i Brad Pitt mi yönetiyor da, adamlar başarılı” dedi.

Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında başlayan ‘At hırsızı’ polemiği sürüyor. Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, “Cenk Tosun’la at hırsızı gibi poz verdiler” dediği Fikret Orman’ın, “İkimizin de tipine baksınlar, kimin neye benzediği görülür” sözlerini söyleyen Beşiktaş Başkanı’na yanıt verdi. Hürriyet’e konuşan Kızıl, “Beşiktaş’ın duruşu varsa, Gaziantepspor’un da duruşu var. Demek ki iyi iş yapıyoruz ki, oyuncularımıza herkes talip, Fikret Orman neden sözlerimi üzerine alınıyor ki? Ben Deniz Atalay’ın yaptıklarını kast ettim. Orman kulüp başkanlığının tiple yönetileceğini söylüyorsa, yazıktır. Real Madrid’i Brad Pitt mi yönetiyor ki, adamlar başarılı” diye konuştu.

TEPKİM DENİZ ATALAY'A

KIZIL, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, “Ben maç bitiminde isim vermedim, genelleme konuştum. Cenk Tosun’un transfer görüşmelerinin nasıl sonuçlandığını sordular, ben de ‘At hırsızlığı’ gibi dedim. Ben ne Orman’ın şahsına, ne de başkasına söyledim. Benim tepkim yönetici Deniz Atalay’ın yaptıklarınaydı” ifadelerini kullandı.

TABATA'YI DENİZLİ İSTEDİ

“Takımlar önce kulübü yerine oyuncuyu ayartarak transfer yapıyorlar” diyen başkan İbrahim Kızıl, “Devre arasında Cenk’e bir çok teklif geldi ama ailesi ve oyuncu daha önce Beşiktaş’la anlaşmış. ‘Tabata transferi’ diyorlar, ayıptır. Dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli ısrarla istedi, biz de oyuncumuzu sattık. Kimseye silah zoruyla oyuncu vermiyoruz” şeklinde konuştu.

ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLADILAR

İbrahim Kızıl, Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin medyaya verdiği belgenin doğru olduğunu ifade edip, “Evet, transferin son günü izin istediler. Ve bizim elimizi kolumuzu bağladılar. Bu belgeyi daha öncede verebilirlerdi” yorumunu yaptı.