MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin ve Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz, rakipleri Saadet Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik ve Şehitkamil Adayı Hayri Kamalı'yı ziyaret ederek başarı dileğinde bulundu. Mehmet Bozgeyik, haysiyetli, şerefli, kimseyi kınamadan, kimsenin onuruna dokunmadan, kardeş partilerle beraber mücadele edeceklerini belirtirken Mustafa Erzin, önceki seçimlerle mukayese edilmeyecek kadar heyecanlı, coşkulu ve canlı bir seçim yaşanacağını söyledi. Hayri Kamalı da, aşk tanrısını, gök tanrısını, yer tanrısını, şarap tanrısını bu memleketin göbeğine koyduğu için Asım Güzelbey'in bu memlekete hakaret ettiğini belirterek, bu memleketin ona manevi bir dava açması gerektiğini belirtti.

GAZİANTEP KAZANSIN

SP Seçim Koordinasyon Merkezinde gerçekleşen ziyarette konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, 30 Mart'ta bir yarış gerçekleşeceğini belirterek, MHP adaylarına başarılar diledi. Karalar, "Gazi şehrimizi en güzel şekilde yönetecek insanların bu seçimde kazanması, dolayısıyla Gaziantep'in kazanmadır. Bu seçimi kardeşane bir şekilde birlikte atlatacağız, kendilerine de başarılar diliyoruz. SP olarak geçmişte Şehitkamil belediye başkanlığı yapan Mehmet Bozgeyik'in tecrübesi bilgi birimiyle Gaziantep'te mega sorunlara mega çözümler hazırlayarak, bu seçimlere hazırlanıyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

SAADET İLE İTTİFAK YAPMIŞTIK

Mustafa Erzin ise Saadet Partisi ile müşterek bir gayretin içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:"Saadet Partisi söz konusu olunca 1991 genel seçimlerindeki ittifak çalışmaları gözlerimizin önüne geliyor. Birinci bölgedeki yüzde 20'lik, ikinci bölgedeki yüzde 25'lik çevre barajlarını aşabilmek için geceleri gündüzlere katarak nasıl bir müşterek çalışmayı yaptığımızı hatırlıyorum. 1991 yeni bir dönemin başlangıcı olmuştu. Şimdi de müşterek bir gayretin içindeyiz. İki dönemden beri AKP'li belediyeler tarafından yönetilen büyükşehir belediyesi başta olmak kaydı ile belediyeleri kazanma mücadelesi içerisindeyiz. Herkes kendi adına kazanma mücadelesi veriyor. Gaziantep'te güzel olan hareketli bir seçim yaşanacak olması. Önceki seçimlerle mukayese edilmeyecek kadarda heyecanlı, coşkulu ve canlı bir seçim olacağı görünüyor. SP adaylarına başarılar diliyor ve Gazi şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

BARAJLAR YIKILDI, SEÇİMDE BARAJ YOK

Mehmet Bozgeyik de, haysiyetli şerefli, kimseyi kınamadan, kimsenin onuruna dokunmadan, kardeş partilerle beraber mücade edeceklerini belirterek şöyle konuştu:"Artık halkımızın teveccühü nereye olur o halkımıza aittir. Biz yarışta mücadelemizde çok onurlu bir mücadele verme bizim görevimiz olacaktır. Sayın Büyükşehir adayı Erzin geçmişte baraj olduğunu ifade ettiler. Halkımız şunu bilsin baraj yok bu seçim. Bu seçimde baraj yok, barajlar yıkılmış ve Allah'ın izniyle inşallah Gaziantep'te güzel halkımızın verdikleri oy kimde daha çok olursa Allah'ın izniyle o partimiz görevi alacak. Allah kime takdir etmişse o olacak inşallah."

İMARI TIKADILAR

'SP olarak bir geçmişimiz var, geçmiş belediyeciliğimiz var. Gaziantep 10 sene iyi yönetilmedi' diyen Bozgeyik, "İnsanlarımızın manevi yapısına tahribat yapıldı, inanç turizmi ihmal edildi ve maalesef büyükşehir belediyesi sorunları çözme yerine sorunlar ürettiler. Şehrin içerisinden çıkamıyorsunuz, trafik tıkanmış otopark yok, şehrin içerisine organizeden girerken marka şehir dediğiniz çok güzel bir şehir dediğimiz, sanayicimizin övünerek söylediği bir şehre girerken, ikişer şeritli yolla bu şehri marka şehir olarak tanıtabilirmisiniz? Tıkanmış olan imarlarla şehrin belli bir bölümünü belli bir rantiye grubuna tahsis ederek, Antep'in imarını tıkadılar. Allah nasip ederse biz Antep'in bütün ilçelerdeki bölgeleri imara açacağız, tıkanan şehrin önünü Allah'ın izniyle açmış olacağız. Omuz omuza vererek bu memlekette dürüst bir belediyecilik sergilemeye çalışacağız" diye konuştu.

TOPLUM ENDİŞELİ

MHP Şahinbey Belediye Başkan Adayı Burhan Gündüz ise seçim sürecinin güzel geçtiğini belirterek, "Yerel seçimler ülkemizin getirildiği durumlar nedeniyle genel seçim havasına büründü. Toplum bu gelişmelerden dolayı endişeli. Projelerin, fikirlerin yarıştığı bir seçim olmasını diliyorum" dedi.

MEMLEKET DAVA AÇMALI

Saadet Partisi Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Hayri Kamalı da 30 Mart'ta bir yarışa gireceklerini, bir sefere çıkacaklarını ifade ederek, "Bu bizim için bir nimet. 5 yılda bir beğenilmeyen insanların değişmesi bu halk, bu millet için bir nimet ve bir lütuftur. İdareciler insanları küçük görmekte aşağılamaktadır. İnsanları süslü cümlelerle kandırıp işin orijinalini halktan gizliyorlar. Şehrimizde 10 yıldır manevi tahribat yapıldı. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı bu memlekette 5 bin yıl öncesine dayanan İslamla hiç bir alakası olmayan, ne kadar kültür değerleri varsa, kültür adına, aşk tanrısını, gök tanrısını, yer tanrısını, şarap tanrısını bu memleketin göbeğine koyarak, bu memlekete hakaret etmiştir. Aslında bu memleketin ona manevi bir dava açması lazım" dedi.

40-50 BİN LİRAYA KONUT SÖZÜ

'Zaten bunların şehirde gezecek, samimiyetimle söylüyorum yüzleri yok' diyen Kamalı, "Bu memleket 1400 sene önce İslamla tanışmıştır. Bu memleketin büyükleri vardır. Bu memleketin saygıdeğer velileri, alimleri vardır, ulemaları vardır, şairleri vardır. Bunların öne çıkarılması gerek. Bunlar 5 bin yıl önce ne hikmetse, Hitit'lerden kalma, Eti'lerden kalma, Bizanslılardan kalma heykelleri dikmeyi şeref zannediyorlar. Şehitkamil'de 10 yıl hizmet yapmış bir Bozgeyik efsanesi var. Şehitkamil'de insanların maneviyatına önem verdik. 53 tane cami yapılmış bu her insana nasip olmaz, pazar yerleri, aşevleri, parklarıyla önemli hizmetler yapıldı. Kentsel dönüşüm projeleriyle halka eziyet ediyorlar. Ama 31 Mart'tan itibaren halka eziyet etmeden, ağlatmadan, ilçelere doğru uydu kentler yaparak şehrin trafik yoğunluğunu da alacağız. Halkı banka faizlerine bulaştırmadan TOKİ'ye teslim etmeden 40-50 Bin TL'ye konut sahibi yapacağız" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR